Passa på: Var femte bostad säljs under utropspriset

Passa på: Var femte bostad säljs under utropspriset

Det råder köparens marknad just nu.

Det råder köparens marknad just nu: Fler än var femte bostad i landet säljs för ett pris som ligger under utropspriset. Det visar nya siffror från Booli. I hela landet var det drygt 22 procent av bostäderna det senaste halvåret som hamnade under strecket.

Motsvarande jämförelse för villor var från 6 procent till 18 procent i Göteborg, från 12,5 procent till 22,7 i Malmö och från 4,5 procent till 16,8 i Stockholm.
– Tittar man på hur stor andel av objekten som går upp i pris är de betydligt färre det senaste halvåret jämfört med både 2016 och 2017. Siffrorna visar också att allt fler lägenheter säljs till annonserat pris, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

LÄS MER >>>

… men räkna med att det tar längre tid att nå ända fram

Mäklare och analytiker har sedan en tid vittnat om att bostadsaffärerna drar ut allt längre på tiden och att det har blivit allt svårare att nå ett avslut. På vissa håll tar det 50 procent längre tid att nå ett avslut i en affär. I exempelvis Nacka har antalet dagar det tar att få en bostadsrätt såld ökat med 53 procent – från 15 dagar till 26 dagar.


Staffan Tell
, presstalesperson för Hemnet, menar att trenden är tydlig.
– Det man kan se generellt är att försäljningstiderna har ökat kraftigt på årsbasis. Och det är något som även mäklarna vittnar om, att affärerna tar längre tid, säger han.

I Upplands Väsby tog det under 2018 i snitt 29 dagar att sälja en bostadsrätt, vilket är ökningen 61 procent. I Danderyd har försäljningstiden i sin tur ökat med 31 procent, tätt följt av Täby, Hjorthagen och Sundbyberg där motsvarande ökning varit 25 procent under 2018.

 

LÄS MER >>>

Advertisement
Loading

– Jag vet var du bor!

ANNONS: Kom gärna förbi kontoret på Blackebergsplan 5. Jag bjuder på en fika. Jag vet var du...

Loading
INNE OCH UTE
Loading

NYHETER
Loading

En av tio hushåll har en mille på banken

En av tio hushåll uppger att de har mer än 1 miljon kronor i banksparande. En stor majoritet har mer än 100 000 kronor. Samtidigt har 7 procent av alla hushåll mindre än 10 000 kronor på banken.

Svenskarna skippar duschen i toaletten

Japanska duschtoaletter blir allt vanligare utomlands, men i Sverige är de trendiga toaletterna fortfarande sällsynta. Det kan mycket väl bero på okunskap och fördomar.

PÄRLAN
Loading
NYHETER
Loading
EKONOMI
Loading

NYHETER

Loading

Här är sommarens godaste extraknäck i Borlänge

Har du någon gång drömt om att få betalt för att gå omkring i Borlänge och äta? Onlinepizza letar för femte året i rad efter hungriga personer med förkärlek för sociala medier och video- och bild-produktion.

Små hus växer mest och bäst i små kommuner

År 2018 bodde drygt 48 procent av hushållen i flerbostadshus och 44 procent i småhus. Övriga hushåll bor exempelvis i en specialbostad som kan vara en studentlägenhet eller ett äldreboende.

Samverkan ger färre inbrott och ökad trygghet i områden

Nyligen presenterade organisationen Samverkan mot brott (SAMBO) resultatet av en två år lång studie över hur antalet brott i ett bostadsområde påverkas av grannsamverkan – det vill säga när de boende i ett område under organiserade former håller uppsikt över varandras boende och upprättar kommunikationskanaler för misstänkta händelser.

“Ännu liten risk att skandal går ut över bolånekunderna”

Nu vet vi had de sysslar med på banken – egentligen. Skandalen i Swedbank skapor oro hos kunder med bolån. Åtminstone ett ratingbolag ha satt banken på observationslista, vilket innebär att man inom 90 dagar kan komma att sänka bankens kreditbetyg. 

Hittar du ingen bostad – vad sägs om att bo i husbilen?

I dagsläget har 243 av Sveriges 290 kommuner bostadsbrist, över en miljon svenskar står i bostadskö och unga och invandrare kommer inte in på bostadsmarknaden. Samtidigt tycker många att priserna är för höga. En av Sveriges största mäklarföretag har kommit på en lösning: husbilen!

Citatet

Krönikan

Magasin Era

Magasin ERA

INSPIRATION

 • Hej mitt vinterland lofsdalen fjllen sn vintersnart foto enform
 • P besk i fina Sigtuna destinationsigtuna sigtuna hst foto enform
 • I ett hav av tygprover Vljer tyg till soffor
 • Frisk morgon fjllen sn natur foto enform hrjedalen
 • Skulle grna behlla hstfrgerna ett tag till men det r
 • Samlar inspiration till ett kk t en kund Fastnade fr
 • Hstfrger lofsdalen fjllen hst autumn foto enform
 • Hsten nd hst fjllen lofsdalen autumn hrjedalen foto natur

Pärlan

5 Skäl att använda I Copy You

SIFFRAN

är antalet ljuskällor i ett genomsnittligt svenskt hem.