Hittar du ingen bostad – vad sägs om att bo i husbilen?

Hittar du ingen bostad – vad sägs om att bo i husbilen?

Vem har sagt att en husbil måste se ut som en husbil?

I dagsläget har 243 av Sveriges 290 kommuner bostadsbrist, över en miljon svenskar står i bostadskö och unga och invandrare kommer inte in på bostadsmarknaden. Samtidigt tycker många att priserna är för höga. En av Sveriges största mäklarföretag har kommit på en lösning: husbilen!

Tanken är att mäklaren fungerar som en oberoende mellanhand, på samma sätt som i vanliga bostadsaffärer, för att säkerställa kvalitet och en trygg och korrekt process. Företaget kommer även att sälja nytillverkade elhusbilar i samarbete med tillverkaren Lirpa1.

I dag finns 85.447 registrerade husbilar och 287.135 husvagnar, och den siffran växer snabbt. Sverige har blivit ett av Europas husvagn- och husbilstätaste länder. Vi har faktiskt flest husvagnar i Europa, och ligger på andra plats när det gäller husbilstäthet. Men kanske blir det brist även på denna marknad – registreringarna av nya husbilar uppgick till 314 stycken i mars (535), vilket under året innebär en ackumulerad minskning om 44 procent.
“Då påsken i år infaller extremt sent – påskdagen infaller den 21 april – har påskleveranserna ännu inte kommit i gång i full utsträckning. Dock är nedgången i antalet nyregistrerade husvagnar under mars avsevärt lägre än under årets första två månader”, skriver Husbilsföreningen i en kommentar 1 april…

LÄS MER OM HUSBILSLIVET >>>

Loading

  Loading
  INNE OCH UTE
  Loading

    NYHETER
    Loading

          Vovve – nej tack!

          Fler fastighetsägare i Stockholm inför husdjursförbud i sina hyresfastigheter. Det visar DN:s granskning.

            Malmöbor får hjälp med drömgarderoben

            Sedan en tid tillbaka erbjuder Elfa alla i Malmö med omnejd hjälp med att planera, rita, mäta upp och montera måttanpassade förvaringar. Tjänsterna har på kort tid blivit mycket uppskattade och så här långt är det klädförvaring de flesta behövt hjälp att komma igång med.

               PÄRLAN
               Loading
               NYHETER
               Loading
               EKONOMI
               Loading

               NYHETER

                Loading

                           Här är sommarens godaste extraknäck i Borlänge

                           Har du någon gång drömt om att få betalt för att gå omkring i Borlänge och äta? Onlinepizza letar för femte året i rad efter hungriga personer med förkärlek för sociala medier och video- och bild-produktion.

                               Små hus växer mest och bäst i små kommuner

                               År 2018 bodde drygt 48 procent av hushållen i flerbostadshus och 44 procent i småhus. Övriga hushåll bor exempelvis i en specialbostad som kan vara en studentlägenhet eller ett äldreboende.

                                Krönikan

                                Magasin Era

                                Magasin ERA

                                INSPIRATION

                                • Nr trdtopparna kroknar fr all sn lskavinter winter fjllen lofsdalen
                                • En sn dr magisk eftermiddag i fjllen lofsdalen foto
                                • Helt ok arbetsplats en dag som denna asbackabygg lofsdalen hglandet
                                • Sol fjll och sn bra dag lofsdalen fjll
                                • Vintervitt vinter lofsdalen hrjedalen fjllen foto enform
                                • Frisk men hrlig dag p fjllet lofsdalen ledkryss fjllen
                                • Frisk morgon i Lofsdalen lofsdalen fjllen snartvinter foto natur
                                • Produkterna som inte bara r fina att styla med utan

                                Pärlan

                                SIFFRAN

                                procent av Sveriges befolkning bor i ett småhus. De allra flesta av dessa bor i ett småhus som hushållet äger (SCB).

                                ANNONS