Modern Retro öppnar vintagebutik i Sofo

Modern Retro öppnar vintagebutik i Sofo

Många av kläderna och skorna är så kallad deadstock – oanvända vintagekläder. Till och med gamla märkeslappar sitter kvar.

Nu finns Modern Retros vintagebutik i Sofo. I butiken finns noga utvalda vintagekläder, accessoarer, skor och prylar. Den ligger i pittoreska Söderkvarter på Gotlandsgatan 76A/hörnan Katarina Bangata.

– 2018 hittade vi den här vackra lokalen och fick chansen att flytta från Mariatorget till Sofo. Butiken har inretts så att det ska kännas att man släpper vardagen och kliver in i en butik från 1920–40-tal. Vi har lagt klinkers i 1920-talsstil och en tapetfond från samma årtionde. Butiksinredningen är från 1930–50-tal, berättar butikens ägare Thomas “Totte” Gabrielsson.

Modern Retro erbjuder kläder, skor, accessoarer, hattar, solglasögon, prylar, lampor med mera från 1920–90-tal. Visionen är att ha ett sortiment för den modeintresserade mannen och kvinnan som vill handla hållbart, bära kläder av hög kvalitet och ha sin egen stil. Kläderna ska fungera för både vardag och fest.

– Butikens läge mellan Nytorget och Blecktornsparken och dess vackra utsikt mot Katarina bangatas allé och Sofia kyrka förstärker upplevelsen, säger butikens ägare.

LÄS MER >>>

Advertisement
Loading

– Jag vet var du bor!

ANNONS: Kom gärna förbi kontoret på Blackebergsplan 5. Jag bjuder på en fika. Jag vet var du...

Loading
INNE OCH UTE
Loading

NYHETER
Loading

En av tio hushåll har en mille på banken

En av tio hushåll uppger att de har mer än 1 miljon kronor i banksparande. En stor majoritet har mer än 100 000 kronor. Samtidigt har 7 procent av alla hushåll mindre än 10 000 kronor på banken.

Svenskarna skippar duschen i toaletten

Japanska duschtoaletter blir allt vanligare utomlands, men i Sverige är de trendiga toaletterna fortfarande sällsynta. Det kan mycket väl bero på okunskap och fördomar.

PÄRLAN
Loading
NYHETER
Loading
EKONOMI
Loading

NYHETER

Loading

Här är sommarens godaste extraknäck i Borlänge

Har du någon gång drömt om att få betalt för att gå omkring i Borlänge och äta? Onlinepizza letar för femte året i rad efter hungriga personer med förkärlek för sociala medier och video- och bild-produktion.

Små hus växer mest och bäst i små kommuner

År 2018 bodde drygt 48 procent av hushållen i flerbostadshus och 44 procent i småhus. Övriga hushåll bor exempelvis i en specialbostad som kan vara en studentlägenhet eller ett äldreboende.

Samverkan ger färre inbrott och ökad trygghet i områden

Nyligen presenterade organisationen Samverkan mot brott (SAMBO) resultatet av en två år lång studie över hur antalet brott i ett bostadsområde påverkas av grannsamverkan – det vill säga när de boende i ett område under organiserade former håller uppsikt över varandras boende och upprättar kommunikationskanaler för misstänkta händelser.

“Ännu liten risk att skandal går ut över bolånekunderna”

Nu vet vi had de sysslar med på banken – egentligen. Skandalen i Swedbank skapor oro hos kunder med bolån. Åtminstone ett ratingbolag ha satt banken på observationslista, vilket innebär att man inom 90 dagar kan komma att sänka bankens kreditbetyg. 

Hittar du ingen bostad – vad sägs om att bo i husbilen?

I dagsläget har 243 av Sveriges 290 kommuner bostadsbrist, över en miljon svenskar står i bostadskö och unga och invandrare kommer inte in på bostadsmarknaden. Samtidigt tycker många att priserna är för höga. En av Sveriges största mäklarföretag har kommit på en lösning: husbilen!

Citatet

Krönikan

Magasin Era

Magasin ERA

INSPIRATION

 • Hej mitt vinterland lofsdalen fjllen sn vintersnart foto enform
 • P besk i fina Sigtuna destinationsigtuna sigtuna hst foto enform
 • I ett hav av tygprover Vljer tyg till soffor
 • Frisk morgon fjllen sn natur foto enform hrjedalen
 • Skulle grna behlla hstfrgerna ett tag till men det r
 • Samlar inspiration till ett kk t en kund Fastnade fr
 • Hstfrger lofsdalen fjllen hst autumn foto enform
 • Hsten nd hst fjllen lofsdalen autumn hrjedalen foto natur

Pärlan

5 Skäl att använda I Copy You

SIFFRAN

är antalet ljuskällor i ett genomsnittligt svenskt hem.