Tjejerna flyttar – pojkarna blir kvar hemma hos mamma

Tjejerna flyttar – pojkarna blir kvar hemma hos mamma

Han är inte ensam ...

Tjejen har flyttat, men grabben bor fortfarande hemma hos mamma? Han är inte ensam. En majoritet unga män i EU i åldrarna 20 till 29 år bor hemma hos sina föräldrar. Det visar statistik från Eurostat.

I genomsnitt 62 procent av de unga männen 2017 bodde i föräldrarhemmet jämfört med 49 procent av de unga kvinnorna. Andel har varit konstant sedan åtminstone 2010 för männen medan det under samma tid har ökat något för kvinnorna.

Tröst för tigerhjärta: De nordiska länderna har den minsta andelen unga vuxna boende hos sina föräldrar men även här är det fler män än kvinnor som bor kvar. I Sverige bodde 2017,  27 procent unga män respektive 19 procent unga kvinnor hos någon av föräldrarna.

I flera av länderna med högre andel unga vuxna som inte flyttat hemifrån som exempelvis Spanien, Italien, Kroatien och Grekland är också arbetslösheten högre och andel unga personer som varken söker arbete, utbildar sig eller har praktik är högst i EU.

LÄS MER >>>

Loading

Loading
INNE OCH UTE
Loading

NYHETER
Loading

Vovve – nej tack!

Fler fastighetsägare i Stockholm inför husdjursförbud i sina hyresfastigheter. Det visar DN:s granskning.

Malmöbor får hjälp med drömgarderoben

Sedan en tid tillbaka erbjuder Elfa alla i Malmö med omnejd hjälp med att planera, rita, mäta upp och montera måttanpassade förvaringar. Tjänsterna har på kort tid blivit mycket uppskattade och så här långt är det klädförvaring de flesta behövt hjälp att komma igång med.

PÄRLAN
Loading
NYHETER
Loading
EKONOMI
Loading

NYHETER

Loading

Här är sommarens godaste extraknäck i Borlänge

Har du någon gång drömt om att få betalt för att gå omkring i Borlänge och äta? Onlinepizza letar för femte året i rad efter hungriga personer med förkärlek för sociala medier och video- och bild-produktion.

Små hus växer mest och bäst i små kommuner

År 2018 bodde drygt 48 procent av hushållen i flerbostadshus och 44 procent i småhus. Övriga hushåll bor exempelvis i en specialbostad som kan vara en studentlägenhet eller ett äldreboende.

Krönikan

Magasin Era

Magasin ERA

INSPIRATION

 • Nr trdtopparna kroknar fr all sn lskavinter winter fjllen lofsdalen
 • En sn dr magisk eftermiddag i fjllen lofsdalen foto
 • Helt ok arbetsplats en dag som denna asbackabygg lofsdalen hglandet
 • Sol fjll och sn bra dag lofsdalen fjll
 • Vintervitt vinter lofsdalen hrjedalen fjllen foto enform
 • Frisk men hrlig dag p fjllet lofsdalen ledkryss fjllen
 • Frisk morgon i Lofsdalen lofsdalen fjllen snartvinter foto natur
 • Produkterna som inte bara r fina att styla med utan

Pärlan

SIFFRAN

procent av Sveriges befolkning bor i ett småhus. De allra flesta av dessa bor i ett småhus som hushållet äger (SCB).

ANNONS