Trenden att binda på två år håller i sig

Trenden att binda på två år håller i sig

70 procent av de som tecknade nya bostadslån hos SBAB under augusti valde tremånaders bindningstid på sina lån jämfört med 72 procent i juli.  Förflyttningen till två års bindningstid som noterades mellan juni och juli förstärktes under augusti.  Övriga bindningstider i augustiAv de som band sina räntor i augusti (juli inom parentes) valde 4 (7) procent ettårig bindningstid och 15 (11) procent tvåårig bindningstid. 6 (6) procent av de som tecknade nya bolån valde treårig bindningstid.

I juli lämnades reporäntan oförändrad på -0,25 procent. Riksbanken aviserade att räntan skulle höjas under andra halvåret 2019 eller en bit in i 2020 om konjunktur- och inflationsutsikterna höll i sig. Utvecklingen gör att både de korta och de lite längre bundna boräntorna förväntas bli historiskt låga även framöver. Det nya septemberbeskedet tas inte med, statistiken avser augusti månads val av bindningstider.

–        Jag hör inte till dem som tror att hushåll som köper bostad och ska välja bindningstid på bostadslån sitter och granskar Riksbankens prognoser över hur räntan ska utvecklas. Visst finns det de som gör det, men de är få, säger Claudia Wörmann, Boendeekonom på SBAB.

–        Idag ska du klara av både kontantinsats och amorteringskrav, kanske pantbrev och lagfartskostnad också då blir erbjudandet om bästa ränta det som fäller avgörandet för bindningstid. Kostnaden för att bo väger tyngre än prognoser, avslutar Claudia Wörmann.

Loading

  Loading
  INNE OCH UTE
  Loading

    NYHETER
    Loading

               PÄRLAN
               Loading
               NYHETER
               Loading
               EKONOMI
               Loading

                LOKALNYHETER

                 Loading

                      Dr Dan hjälper dig hantera stressen inför julhelgen

                      Under julhelgen är det mycket som ska klaffa. Barn, partner, släkt och vänner, alla ska få sitt. Vi ringer upp den välkända stressdoktorn Dan Hasson som ger sina bästa tips på hur man hanterar en av årets stressigaste tider så att det blir den bästa tiden.

                       Svenskarna världens bostadstokigaste folk

                       Svenskar har världens största intresse för bostäder och Hemnet är den bostadsportal som har flest besök i förhållande till befolkningsmängd. Det visar en ny internationell rapport som rankar de 50 största bostadssajterna i världen.

                        Mobillådan är Årets julklapp 2019

                        För trettioandra året i rad utser HUI Research Årets julklapp. 2019 riktas ljuset mot mobillådan – en låda där man kan lägga undan sin mobil för situationer när man vill ha hjälp att koppla ned.

                                 Krönikan

                                 Magasin Era

                                 Magasin ERA

                                 INSPIRATION

                                 • Vackra prlemormoln p himlen idag prlemormoln lofsdalen foto natur enform
                                 • Lofsdalen by night Bild frn december frra ret och snlggning
                                 • Sista halvret har jag jobbat med ett projekt att vlja
                                 • Nr trdtopparna kroknar fr all sn lskavinter winter fjllen lofsdalen
                                 • En sn dr magisk eftermiddag i fjllen lofsdalen foto
                                 • Helt ok arbetsplats en dag som denna asbackabygg lofsdalen hglandet
                                 • Sol fjll och sn bra dag lofsdalen fjll
                                 • Vintervitt vinter lofsdalen hrjedalen fjllen foto enform

                                 Pärlan

                                 SIFFRAN

                                 procent av Sveriges befolkning bor i ett småhus. De allra flesta av dessa bor i ett småhus som hushållet äger (SCB).

                                 ANNONS