Hos Stina får vacker inredning ett liv efter detta

Hos Stina får vacker inredning ett liv efter detta

Med lite puts, rimliga priser och en dos kärlek vill Brommabon Kristina Karlström locka fler till att börja återbruka.

– Det är en hobby och det roligaste jag vet. Jag älskar återbruk och att gå på loppis är min drog. Jag hoppas att fler ska upptäcka återbruk, det mesta finns ju och man behöver inte köpa nya saker.
Det säger Kristina Karlström i Blackeberg.  hennes lägenhet är det högt i tak, bokstavligt talat. Hela lägenheten är noggrant inredd, men här massor av saker som bara är på tillfälligt besök. De väntar nämligen på att bli köpta av någon som besökt hennes nätbaserade second hand-butik, Stinas Repriser.

– Jag funderade på vad som hände med de saker som inte säljs, det finns ju en marknad för det, säger hon till BrommaDirekt. Folk är duktiga på att lämna in gamla saker, men mindre bra på att handla dem, säger hon. Därför handplockar Kristina det hon gillar på loppisar och auktioner, dammar av och putsar upp, för att sedan lägga ut fyndet på Facebook och Instagram.

– Jag sätter priserna efter vad jag själv skulle vilja betala för det. Men jag kollar runt på auktionssajter vad saker och ting kostar, och sedan lägger jag mig lite lägre. Återbruk ska inte vara dyrt. Stinas repriserna är värda ett andra liv.

LÄS MER >>>

Advertisement
Loading

– Jag vet var du bor!

ANNONS: Kom gärna förbi kontoret på Blackebergsplan 5. Jag bjuder på en fika. Jag vet var du...

Loading
INNE OCH UTE
Loading

NYHETER
Loading

En av tio hushåll har en mille på banken

En av tio hushåll uppger att de har mer än 1 miljon kronor i banksparande. En stor majoritet har mer än 100 000 kronor. Samtidigt har 7 procent av alla hushåll mindre än 10 000 kronor på banken.

Svenskarna skippar duschen i toaletten

Japanska duschtoaletter blir allt vanligare utomlands, men i Sverige är de trendiga toaletterna fortfarande sällsynta. Det kan mycket väl bero på okunskap och fördomar.

PÄRLAN
Loading
NYHETER
Loading
EKONOMI
Loading

NYHETER

Loading

Här är sommarens godaste extraknäck i Borlänge

Har du någon gång drömt om att få betalt för att gå omkring i Borlänge och äta? Onlinepizza letar för femte året i rad efter hungriga personer med förkärlek för sociala medier och video- och bild-produktion.

Små hus växer mest och bäst i små kommuner

År 2018 bodde drygt 48 procent av hushållen i flerbostadshus och 44 procent i småhus. Övriga hushåll bor exempelvis i en specialbostad som kan vara en studentlägenhet eller ett äldreboende.

Samverkan ger färre inbrott och ökad trygghet i områden

Nyligen presenterade organisationen Samverkan mot brott (SAMBO) resultatet av en två år lång studie över hur antalet brott i ett bostadsområde påverkas av grannsamverkan – det vill säga när de boende i ett område under organiserade former håller uppsikt över varandras boende och upprättar kommunikationskanaler för misstänkta händelser.

“Ännu liten risk att skandal går ut över bolånekunderna”

Nu vet vi had de sysslar med på banken – egentligen. Skandalen i Swedbank skapor oro hos kunder med bolån. Åtminstone ett ratingbolag ha satt banken på observationslista, vilket innebär att man inom 90 dagar kan komma att sänka bankens kreditbetyg. 

Hittar du ingen bostad – vad sägs om att bo i husbilen?

I dagsläget har 243 av Sveriges 290 kommuner bostadsbrist, över en miljon svenskar står i bostadskö och unga och invandrare kommer inte in på bostadsmarknaden. Samtidigt tycker många att priserna är för höga. En av Sveriges största mäklarföretag har kommit på en lösning: husbilen!

Citatet

Krönikan

Magasin Era

Magasin ERA

INSPIRATION

 • Hej mitt vinterland lofsdalen fjllen sn vintersnart foto enform
 • P besk i fina Sigtuna destinationsigtuna sigtuna hst foto enform
 • I ett hav av tygprover Vljer tyg till soffor
 • Frisk morgon fjllen sn natur foto enform hrjedalen
 • Skulle grna behlla hstfrgerna ett tag till men det r
 • Samlar inspiration till ett kk t en kund Fastnade fr
 • Hstfrger lofsdalen fjllen hst autumn foto enform
 • Hsten nd hst fjllen lofsdalen autumn hrjedalen foto natur

Pärlan

5 Skäl att använda I Copy You

SIFFRAN

är antalet ljuskällor i ett genomsnittligt svenskt hem.