Inte bara på nätet – Amazon vill ta sig in i ditt vardagsrum

Inte bara på nätet – Amazon vill ta sig in i ditt vardagsrum

Framtiden är redan i ditt vardagsrum.

Kriget om vardagsrummet har pågått ett tag nu. Det är alla från linjära tv-bolag till streamingstjänster. Nu har ännu en jätte gett sig attans på att dominera.

Det är Amazon som i det tysta förberett sig för att ta över våra ögon när vi sitter på soffan. Inte bara genom gratistjänster som IMDB TV utan också med nya Fire TV.

Här är ett bra klipp som visar vad i framtiden kommer att sakna (kanske), tryck här.

LÄS MER >>>

Loading

Loading
Loading

– Till bords i varm sommarkväll

Här kommer lite inspiration från ett projekt jag hjälpt till att styla i samband med försäljning av bostadsrättslägenheter i fjällvärlden. Lägenheterna har tidigare hyrts ut och inför försäljningen ville man göra om en lägenhet för att visa på möjligheterna och potentialen.

Så skapar du din egen perfekta köksö

Köket är hemmets hjärta, och i mitten hittar vi den fantastiska köksön. En plats för allt från samvaro och fördrink, till läxläsning och snabbfrukost. Här kommer fyra tips för att det ska bli en trevlig ö-vistelse i köket.

Loading

Hyrköpta lägenheter snart klara i Bandhagen

Bygget av Riksbyggens Brf Branddammen med 70 lägenheter i Bandhagen går mot sin slutfas och efter sommaren startar inflyttningen. Sju lägenheter som kommer att Hyrköpas av unga vuxna.

Högsta vinsten ska ge bostäder för alla i Hyllie

Hyllie är Malmös största utbyggnadsområde som på kort tid kommit att bli en levande stadsdel och ett flaggskepp stadens arbete med hållbar utveckling. Modellen Mallbo – Malmö Allemansrätt Boende – är skapad för att bidra till att alla Malmöbor ska ha råd med en bostad av god standard.

Båtrampen stängs av för att minska buskörningar

För att begränsa möjligheten att sjösätta vattenskotrar stänger fastighets- och gatukontoret den allmänna rampen i Limhamns Sjöstad för alla typer av vattenfordon. —  Vi hoppas att den tillfälliga stängningen av rampen ska göra att det blir mindre problem vid Malmös kust och kanaler, samt att det bidrar till en säkrare trafiksituation på Vaktgatan och ett ökat lugn för fågellivet, säger Lars Johansson, enhetschef på fastighets- och gatukontoret.

Täby har lägst arbetslöshet i länet

I Arbetsförmedlingens senaste statistik har Täby lägst arbetslöshet i Stockholms län. Det gäller såväl totalt, räknat på alla invånare, som för utlandsfödda och för ungdomar. Siffrorna gäller för maj månad. Arbetslösheten i Täby är 4,1 procent. I Stockholms län ligger den på 7,6 och i riket på 7,9 procent.

Tryggare torg med ny kamerabevakningen i Täby

Sedan tidigare har Täby kommun fått tillstånd från Integritetsskyddsmyndigheten att ha kameraövervakning på Täby torg under vissa tider. I dagarna sätts kamerorna upp och syftet med bevakningen är att öka tryggheten i området samt förhindra och förebygga brott.

Strutsfarm prisas för satsning på solenergi

– Det här hade vi inte väntat oss, vi är jätte jätteglada, säger Gunnar Sahlin, ägare Sahlins Struts. Varje år delar miljönämnden ut kommunens miljöpris och i år är det familjeföretaget Sahlins Struts som prisas för sin satsning på solenergi. Under de senaste åren har de byggt upp den största solcellsanläggningen i kommunen på cirka 1300 kvadratmeter takyta.

Bygger 130 bostadsrätter i Träkvista

Medlemsägda OBOS fortsätter sin tillväxtresa i Stockholmsregionen genom ett förvärv av ett attraktivt bostadsprojekt vid Träkvista torg på Ekerö. OBOS Nya Hem avser att uppföra ca 130 bostadsrätter i kvarteret med planerad byggstart senare under hösten 2022 och säljstart under våren 2022.

Loading
Loading
Loading

Banker sänker viktig Bo-ränta

Den som vill köpa en bostad, eller flytta sina bolån behöver klara bankernas så kallade kvar-att-leva-på-kalkyler. Nu har de stora bankerna har skruvat på en viktig del av beräkningen – kalkylräntan.

Loading

Underskott på bostäder i över 200 kommuner

Antalet kommuner som bedömer att de har balans i utbudet av särskilda boendeformer för äldre har ökat betydligt sedan förra året, från 140 till 204 kommuner. Effekter av coronapandemin kan vara en förklaring, ett ökat byggande av specialbostäder de senaste åren kan vara en annan.

Vet din BRF-styrelse vad de pysslar med?

– Att många bostadsrättsägare anser att deras styrelse saknar kunskap inom vissa viktiga områden som juridik, ekonomi och teknisk förvaltning är oroväckande, säger Stefan Lindberg, Bolagsjurist på SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB.

Trend: Föreningar omvandlar lokaler till bostäder

Många bostadsrättsföreningar runt om i landet har lokaler som står tomma och i princip bara kostar pengar. Något som lockar många föreningar är att omvandla ytorna till bostäder. – Men vad innebär det egentligen att göra om en lokal till lägenhet?

Amorteringskravet stoppar 23 000 unga

De senaste åren har vi sett en tydlig förskjutning mot att unga flyttat hemifrån betydligt senare. En ny rapport från SBAB visar att amorteringskraven i kombination med höga kalkylräntor kan förklara en viss del av detta. Resultaten av SBAB:s analyser visar att det i de tre storstadslänen sammantaget är 23 000 unga vuxna som begränsas av de två amorteringskraven. De visar också att 21 000 fler unga i våra tre storstadslän skulle kunna låna till en etta om bankernas kalkylränta sänks till 5 procent.

En halvtimme längre i bingen för hemma-arbetaren

En dryg halvtimme per natt. Så mycket mer sömn i genomsnitt får de som jobbar hemifrån, visar en ny studie. ”Det kan ha en positiv inverkan på hälsan på längre sikt”, säger forskaren David Hallman.

Förstärkt tillsyn i ny lag för din mäklare

Regeringen föreslår en ny fastighetsmäklarlag med en mer heltäckande och slagkraftig tillsyn branschen. Köpare och säljare ska känna större trygghet när de gör bostadsaffärer. Bostadsaffärens betydelse för privatekonomin har ökat i takt med att bostadspriserna stigit kraftigt.

Så ökar bergvärmen värdet på ditt hus

Bergvärme är snällt både mot plånboken och miljön. Ett hus med bergvärme säljs dessutom till högre pris än vad ett hus utan bergvärme gör. Det visar en ny analys från bostadssajten Booli. I genomsnitt får du 124 000 kronor mer för ditt hus om det har bergvärme, säger Christopher Madsen, analytiker på Booli.

Efter sex och träning vill svensken ha sitt vatten

Stilla, bubbligt, varmt eller kallt men när uppskattar vi ett glas vatten som mest? I nn ny undersökning från sanitetsleverantören GROHE avslöjar att vissa aktiviteter triggar törsten extra mycket. 38 procent i åldern 18 till 35 år blir som mest sugna på vatten efter sex. Motsvarande siffra för dem över 60 år är endast fyra procent.

Nytt amorteringskrav påverkar 4 av tio unga

Finansinspektionen har meddelat att de i september vill återinföra de tillfälligt borttagna amorteringskraven för de hushåll som behöver ta lån för att köpa en bostad. Detta kommer att påverka möjligheten att kunna köpa en bostad för 29 procent av svenskarna och 41 procent av unga vuxna. Det visar en ny Sifo-undersökning beställd av HSB.

Virkesbrist kan påverka ditt hemmafixande

Johan Freij är övertygad om att det kommer att bli en bristvara i sommar på grund av historiskt låga virkeslager och stor efterfrågan.  – Den som kommer igång sent med sommarens byggprojekt riskerar att stå utan virke, säger Johan Freij, skogsexpert på Danske bank. Hans slutsats låter som en reklamtext för alla byggmarknader: – Ska du bygga en altan i sommar är det lika bra att åka och köpa virke redan nu.

Saknas: 23 nya fräscha miljarder till ditt V&A

Det finns stora hot mot vårt vatten- och avloppssystem. Investeringsbehovet i VA-sektorn har ökat från 16 till 23 miljarder kronor per år. De kommunala vatten- och avloppsanläggningarna försörjer 90 procent av Sveriges befolkning. Större delen av systemet byggdes under 1950-, 60- och 70-talen och närmar sig sin tekniska livslängd.

SIFFRAN

Krönikan

Magasin Era

Magasin ERA

ANNONS

SIFFRAN

39,

medelåldern för köparen av ett småhus under 2020. Källa: SCB 39

CITATET

citat

När skulderna fortsätter stiga i en miljö som är mer osäker än när amorteringskraven beslutades, är det dags att dra...