Downsizing av huset när Kungen rensar i prins och prinsesstitlar

Downsizing av huset när Kungen rensar i prins och prinsesstitlar

Barn utan framtida kungahus. Foto: Lena Ahlström, Kungl. Hovstaterna

I en kommuniké idag meddelar Kungen att göra vissa förändringar av storleken på kungahuset framgent. DD.KK.HH. Prins Carl Philips och Prinsessans Sofias barn samt H.K.H. Prinsessan Madeleines och Herr Christopher O’Neills barn inte längre kommer att tillhöra Det Kungl. Huset.

Inklippt från Kunghuset.se

H.M. Konungen har beslutat om förändringar i Det Kungl. Huset. Syftet med dessa förändringar är att klargöra vilka personer inom Den Kungl. Familjen som kan förväntas tas i anspråk för sådana officiella uppdrag som åligger statschefen eller anknyter till statschefsämbetet.

H.M. Konungens beslut innebär att DD.KK.HH. Prins Carl Philips och Prinsessans Sofias barn samt H.K.H. Prinsessan Madeleines och Herr Christopher O’Neills barn inte längre kommer att tillhöra Det Kungl. Huset.

Prins Alexander, Prins Gabriel, Prinsessan Leonore, Prins Nicolas och Prinsessan Adrienne är fortsatt medlemmar av Den Kungl. Familjen. De har däremot inte längre ställning som Kungliga Högheter och förväntas inte i framtiden åta sig sådana uppdrag som ankommer på statschefen.

Prins Alexander (Hertigen av Södermanland), Prins Gabriel (Hertigen av Dalarna), Prinsessan Leonore (Hertiginnan av Gotland), Prins Nicolas (Hertigen av Ångermanland) och Prinsessan Adrienne (Hertiginnan av Blekinge) kommer även fortsatt att bära de hertig- och hertiginnetitlar de tilldelats av H.M. Konungen.

H.M. Konungen och H.K.H. Kronprinsessan är, tillsammans med H.M. Drottningen och H.K.H. Prins Daniel, Sveriges främsta representanter inom landet och gentemot andra stater.

DD.KK.HH. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia samt H.K.H. Prinsessan Madeleine verkar fortsatt inom de ideella stiftelser och verksamheter som de grundat och/eller engagerat sig i. Därutöver utför de officiella uppdrag i den utsträckning H.M. Konungen så beslutar.

Loading

  Loading
  INNE OCH UTE
  Loading

    NYHETER
    Loading

     Ge din vintertrötta cykel nytt liv i Enskedes cykel

     Våren är här och många tar fram cykeln som alternativ till kollektivtrafiken. Men en cykel som stått hela vintern kan vara i behov av lite kärlek innan den rullar ut på vägarna. Här får du den hjälp du behöver.

       Här får vårdpersonal halva priset på pizza

       – De har tagit hand om mig, då måste jag ta hand om dem.Det säger Cemal Bulut på Pizzeria Tallkrogen som nu erbjuder all vårdpersonal halva priset på alla måltider.Och det är inget reklamjippo.

          Nordium i Ekerö ställer om från parfym till handsprit

          Nordium på Ekerö har inget eget varumärke utan producerar desinfektionsmedlen åt sina kunder som sedan distribuerar den vidare ut på marknaden.– Det är många som gör handsprit nu, så marknaden kommer kanske bli mättad. Men vi gör det våra kunder vill ha, säger Per Lagerkvist.

           Borlänge får obemannad butik lagom till coronan

           I maj öppnar en ny livsmedelsbutik upp i Borlänges stadskärna. Det är franchisekonceptet Auto Mat, vars affärsidé bygger på obemannade livsmedelsbutiker, som tar plats på Borganäsvägen mitt i city.

             Malmö stad öppnar akut för din kulturspaning på nätet

             Coronavirusets framfart har fått stora effekter på Malmös kulturliv. Evenemang ställs in, institutioner stänger och öppna museer har besökstapp. I måndags öppnade Malmö stad därför de virtuella dörrarna när kulturförvaltningen inleder  en satsning på att tillgängliggöra kulturen.

              Kupan är kommunens miljöstipendiat 2019

              Röda korset i Vallentuna är kommunens miljöstipendiat 2019. Kupan inspirerar och underlättar återbruk för kommuninvånarna så att saker får ny nytta samtidigt som vi hushållar med jordens resurser.

               PÄRLAN
               Loading
               NYHETER
               Loading
               EKONOMI
               Loading

               Hårt eller mjukt vatten: Därför förstör du din diskmaskin

               Tvättmedel för textiler brukar ha doseringsråd på paketet och går nästan alltid att måtta upp själv, som pulver eller i flytande form. Men de kompakta maskindiskmedlen i tablettform går inte att anpassa. Därför blir det ofta fel. Mest fel blir det i Göteborg. Det beror på vi i Sverige har vi överlag mjukt vatten, med låga halter av kalk och andra mineraler.  – Vi mäter vattnets hårdhet enligt tyska hårdhetsgrader. Gotland och Öland har riktigt hårt kalkrikt vatten och ligger ofta mellan 8 och 18. Stockholm har mjukt vatten på 4–6. Göteborg har ännu mjukare, ofta under 3, säger Anders Finnson, miljöexpert på branschorganisationen Svenskt Vatten.

                LOKALNYHETER

                Soltorgsgymnasiet byggs ut och byggs om

                Soltorgsgymnasiet kommer att byggas ut och byggas om. Projektet innefattar nyproduktion av en byggnad där de gamla modulerna stod med matsal på nedervåning och nya biologilokaler samt personalytor på övervåning.

                 Loading

                 Nu kommer IKEA hem till dig och monterar

                 IKEA vill nu göra det ännu enklare att inreda ditt hem. Innan sommaren kommer en monteringstjänst finnas tillgänglig i alla IKEA varuhus i Sverige och på sikt även via ikea.se. Tjänster som gör det enklare för våra kunder att handla hos oss och skapa ett bättre liv hemma är en viktig del av vårt erbjudande, säger Henrik Birkfeldt, Service Experience Leader, på IKEA Sverige

                  “Attefallaren” får kostymen utlagd 1 mars

                  För drygt två år sedan rekommenderade Boverket regeringen att gå vidare med att föreslå en utökning av arean och på onsdagen klubbade slutligen riksdagen utökningen till 30 kvadratmeter.

                   Historiskt få inbrott – så ser det ut i din kommun

                   Bostadsinbrott ligger på en historiskt låg nivå i Sverige. Färska siffror, som försäkringsbolaget If analyserat, visar att antalet anmälda stölder i bostäder är lägre än på 40 år. Men huvudstadsregionen går mot trenden. I Uppsala och Stockholm har anmälningarna ökat på fem års sikt.

                                 Krönikan

                                 Magasin Era

                                 Magasin ERA

                                 INSPIRATION

                                 • Tips till er som spenderar sportlovet i Lofsdalen Barnen har
                                 • Happy day allahjrtansdag lofsdalen
                                 • Lite trendspaning infr vren fermliving mateuscollection woodiodesign inredning inspiration enform
                                 • Vrknslor och lite hrlig inspiration p steningebruk poshlivingstockholm inredning inspiration
                                 • Prlemormoln ver Lofsdalen igen prlemormoln lofsdalen foto enform
                                 • Magiskt lge och vacker solnedgng! Husen p Brf Hglandet finns
                                 • Vackra prlemormoln p himlen idag prlemormoln lofsdalen foto natur enform
                                 • Lofsdalen by night Bild frn december frra ret och snlggning

                                 Pärlan

                                 SIFFRAN

                                 3 458, antalet miljarder i bostadslån, januari 2020. Källa:  SCB:s finansmarknadsstatistik.

                                 ANNONS

                                 ANNONS