Malmö stad stöder bostadsbolags stiftelse för ett tryggare Malmö

Malmö stad stöder bostadsbolags stiftelse för ett tryggare Malmö

Med fokus på att stöda barns och ungdomars uppväxtvillkor och framtidsmöjligheter startar kommunala bostadsbolaget MKB Fastighets AB en allmännyttig stiftelse i samarbete med fastighetsföretaget Trianon. Kommunstyrelsen beslutade på onsdagens sammanträde att godkänna ansökan.

MKB har sedan tidigare avsatt 100 miljoner kronor för investeringar i trygghetsskapande och sociala insatser. Kommunstyrelsen har nu beslutat att godkänna att upp till 50 av dessa miljoner placeras i en särskild stiftelse för att säkra långsiktigheten och förutsättningarna att ingå ytterligare överenskommelser och medfinansiering av andra aktörer.

Stiftelsens insatser ska ha en kompensatorisk ansats där syftet är att komplettera skola och andra kommunala förvaltningars uppdrag. Insatserna kommer att ske i samarbete med skolor och idéburna organisationer. Även jobbskapande initiativ kommer att initieras med syfte att långsiktigt stärka möjligheterna till arbete och egen försörjning.

I ett första skede ingår MKB och Fastighets AB Trianon i samarbetet i en stiftelse. Båda bolagens gemensamma ambition är sedan att även inkludera andra aktörer i samarbetet, exempelvis andra fastighetsägare.

–Behovet av att känna trygghet är extra påtagligt i och kring den egna bostaden. Jag välkomnar det här samarbetet. Det är när flera aktörer går samman som vi kan bygga en stad som håller ihop, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

–Trygghetsarbetet i Malmö måste prioriteras och denna stiftelse är ett strålande exempel på hur vi genom samverkan mellan offentliga och privata aktörer gemensamt tar ansvar för ett tryggare Malmö. Arbetet för att skapa en trygg uppväxtmiljö för våra barn och unga växlas upp när starka aktörer med ett gemensamt intresse av trygga bostadsområden går samman, säger Roko Kursar (L), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen

Source: Malmö stad stöder bostadsbolags stiftelse för ett tryggare Malmö

Advertisement
Loading

– Jag vet var du bor!

ANNONS: Kom gärna förbi kontoret på Blackebergsplan 5. Jag bjuder på en fika. Jag vet var du...

Loading
INNE OCH UTE
Loading

NYHETER
Loading

PÄRLAN
Loading
NYHETER
Loading
EKONOMI
Loading

NYHETER

Loading

Här är sommarens godaste extraknäck i Borlänge

Har du någon gång drömt om att få betalt för att gå omkring i Borlänge och äta? Onlinepizza letar för femte året i rad efter hungriga personer med förkärlek för sociala medier och video- och bild-produktion.

Små hus växer mest och bäst i små kommuner

År 2018 bodde drygt 48 procent av hushållen i flerbostadshus och 44 procent i småhus. Övriga hushåll bor exempelvis i en specialbostad som kan vara en studentlägenhet eller ett äldreboende.

Samverkan ger färre inbrott och ökad trygghet i områden

Nyligen presenterade organisationen Samverkan mot brott (SAMBO) resultatet av en två år lång studie över hur antalet brott i ett bostadsområde påverkas av grannsamverkan – det vill säga när de boende i ett område under organiserade former håller uppsikt över varandras boende och upprättar kommunikationskanaler för misstänkta händelser.

“Ännu liten risk att skandal går ut över bolånekunderna”

Nu vet vi had de sysslar med på banken – egentligen. Skandalen i Swedbank skapor oro hos kunder med bolån. Åtminstone ett ratingbolag ha satt banken på observationslista, vilket innebär att man inom 90 dagar kan komma att sänka bankens kreditbetyg. 

Hittar du ingen bostad – vad sägs om att bo i husbilen?

I dagsläget har 243 av Sveriges 290 kommuner bostadsbrist, över en miljon svenskar står i bostadskö och unga och invandrare kommer inte in på bostadsmarknaden. Samtidigt tycker många att priserna är för höga. En av Sveriges största mäklarföretag har kommit på en lösning: husbilen!

Krönikan

Magasin Era

Magasin ERA

INSPIRATION

 • Vintervitt vinter lofsdalen hrjedalen fjllen foto enform
 • Frisk men hrlig dag p fjllet lofsdalen ledkryss fjllen
 • Frisk morgon i Lofsdalen lofsdalen fjllen snartvinter foto natur
 • Produkterna som inte bara r fina att styla med utan
 • Hstlov i Lofsdalen med finvder  lofsdalen hstlov
 • Kokhuset r ett mste att beska om ni befinner er
 • ntligen sol lofsdalen fjllen foto natur enform
 • Perspektiv fjll natur foto enform lofsdalen hrjedalen

Pärlan

5 Skäl att använda I Copy You

SIFFRAN

är antalet ljuskällor i ett genomsnittligt svenskt hem.