Vit är den populäraste bilfärgen i Sverige

Vit är den populäraste bilfärgen i Sverige

Sedan många år tillbaka har vita bilar varit dominerande ute i världen. Även sett till enbart europeiska kontinenten har de vita bilarna haft en särställning i flertalet år. Så icke i Sverige, här har nämligen svarta bilar dominerat ett bra tag, skriver Expressen Motor.

Men nu har vi svenskar vaknat till liv och anammat övriga världens inställning till bilkulörer. I år har nämligen vita bilar gått om de svarta. Det var under fjolåret som trendbrottet startades genom att en nästan en tredjedel av de nyregistrerade bilarna var just vita.

Source: Vit är den populäraste bilfärgen i Sverige

Photo by Benoit cars

Loading

  Loading
  Loading

   Mio lanserar drive thru

   Den rådande situationen har skapat ett ökat tryck på leveranser som kräver minimala fysiska möten. Samtidigt förväntas personer i Sverige tillbringa mer tid hemma än någonsin, vilket ger hemmet en ännu större vikt. Därför gör Mio det nu enklare för kunderna att välja leverans utanför butiken med den nygamla tjänsten drive thru.

    Loading

    Hemsemestra med ståpaddling på Långsjön

    I sommar kan du ståpaddla dig ut på Långsjön. Tillsammans med Herrängens gård satsar ett par killar på träning, käk och gemenskap vid sjön. – Det är en tacksam plats för den som vill prova på paddelboarding, berättar Lucas Renard.

     Satsning på att mätta äldre i Enskede Årsta

     Merparten av de 1,9 miljoner som är äldre än 65 år bor hemma. Av dessa är fler än 60 procent undernärda eller riskerar att bli det. Nu satsar Vinnova tio miljoner i Livsmedelsakademins projekt Nollvision för undernäring hos äldre för de två kommande åren i stadsdelen Enskede/Årsta/Vantör.

       Kronprinsen kan komma att krönas med bostäder

       Kronprinsen är ett landmärke i Malmö. Den byggdes 1959 är Sveriges 14:e högsta byggnad med sina 82 meter. 1964 öppnade restaurangen Översten på de två översta våningarna, en restaurang som nu har stängt. – Lokalen är stor och i dåligt skick. Tidigare verksamheter som har varit där har stört bostäderna i fastigheten, säger Mikael Ahlborn.

         Borlänge högt på listan för Bi-invånare

         Borlänge rankas som en av Sveriges bästa större stad att bo i – om du är ett bi. I en undersökning gjord av Naturskyddsföreningen har 212 av landets 290 kommuner svarat på en enkät som vill kartlägg hur bra städer och kommuner är att bo i för den viktiga pollinatören. Totalt rankas Borlänge som nummer 7 i Sverige.

            Pärlan: I Marys park möts historia och nutid

            Malmöförfattaren Mary Andersson har fått ge namn till lekplatsen som bygger på hennes berättelser om området. I samband med att Mary Anderssons park öppnar i helgen är det även premiär för appen Be Here Then där man kan jämföra historiska bilder av området med nuet.

               424 lägenheter byggs i Södra Häggvik

               ALM Equitys dotterbolag ALM Småa Bostad byggstartar ytterligare två etapper i utvecklingsområdet Södra Häggvik i Sollentuna. Etapperna, som är de tredje och fjärde av totalt åtta, består av 424 lägenheter.

                Loading
                Loading
                Loading

                  Loading

                  Byxorna dalar när Corona tvingar folk till hemarbete

                  Med fler och fler människor som arbetar hemifrån har amerikanska varuhusjätten Walmart noterat en intressant trend: Blusar och skjortor har sett en ökning av försäljningen medan byxor och kjolar inte har gjort det.

                    Han vill bygga hyreshus – hemma i din villaträdgård

                    Botellos affärsidé är att grundlägga och montera ett fabriksbyggt Attefallshus på 30 kvadratmeter med permanentbostadsstandard. I konceptet ingår att entreprenören står för alla kostnader och administrerar uthyrningen medan Bostadsförmedlingen i Stockholm hämtar bostadssökande från sin kö.Villaägaren har alltså främst rollen som markägare. “Villaägaren får ut en årsavgift, vanligtvis på 40 000-90 000 kronor per år för markarrendet”, enligt Botello själva.

                     Brf Viva vinnare av Guldhemmet i kategorin ”Årets bostadsutvecklare”

                     – På Riksbyggen är vi mycket glada och stolta över utmärkelsen. Målsättningen med Brf Viva har varit att skapa ett unikt projekt ur en innovations- och hållbarhetsaspekt och som kan inspirera hela branschen till ett mer hållbart bostadsbyggande, säger Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen i Göteborg.

                      Håkan Sköld är Årets Mäklarpersonlighet

                      Årets Mäklarpersonlighet är Håkan Sköld. Han är genom sin ”vinnande attityd, positiva energi och sitt stora engagemang för sina kunder är en stolthet för sin firma och sina kollegor”.

                       Näthandeln ökar i coronavirusets spår

                       Coronaviruset förändrar vårt sätt att handla – både från de digitala hyllorna och butikshyllorna är det samma sorts varor som går åt hos Coop. Ris, pasta, barnmat och toapapper.

                        Allt fler lägenheter säljs inom en vecka

                        Budpremien för bostadsrätter som läggs ut på Hemnet successivt stiger till en topp dag 11 för att sedan sjunka igen och vara nere vid noll efter några veckor. – Har det inte kommit i gång någon budgivning efter 2–3 veckor har säljaren troligen haft ett för högt pris, i alla fall på de hetare marknaderna, säger Erik Holmberg på hemnet.

                         Boverket minskar med 20 anställda

                         Boverket får mindre pengar i framtiden och startar därför ett arbete för att anpassa verksamhet och organisation. Den långsiktiga personalramen ska minska med 20 personer från 279 till 259 och 5 miljoner ska sparas på övriga kostnader.

                          Nu kommer IKEA hem till dig och monterar

                          IKEA vill nu göra det ännu enklare att inreda ditt hem. Innan sommaren kommer en monteringstjänst finnas tillgänglig i alla IKEA varuhus i Sverige och på sikt även via ikea.se. Tjänster som gör det enklare för våra kunder att handla hos oss och skapa ett bättre liv hemma är en viktig del av vårt erbjudande, säger Henrik Birkfeldt, Service Experience Leader, på IKEA Sverige

                           “Attefallaren” får kostymen utlagd 1 mars

                           För drygt två år sedan rekommenderade Boverket regeringen att gå vidare med att föreslå en utökning av arean och på onsdagen klubbade slutligen riksdagen utökningen till 30 kvadratmeter.

                            Historiskt få inbrott – så ser det ut i din kommun

                            Bostadsinbrott ligger på en historiskt låg nivå i Sverige. Färska siffror, som försäkringsbolaget If analyserat, visar att antalet anmälda stölder i bostäder är lägre än på 40 år. Men huvudstadsregionen går mot trenden. I Uppsala och Stockholm har anmälningarna ökat på fem års sikt.