Första spadtag för nya rugbyplaner på Gubbängsfältet

Första spadtag för nya rugbyplaner på Gubbängsfältet

Rugbyplanerna på Gubbängsfältet ersätter den rugbyanläggning som tidigare fanns på Årstafältet. Gubbängsfältet utvecklas till ett sportfält med två naturgräsplaner, parkeringar och en servicebyggnad.

– Det är efterlängtade rugbyplaner som nu kommer att byggas på Gubbängsfältet. Projektet ska vara klart om ungefär ett år och kommer att stärka idrotten, såväl som skolorna i närområdet, säger Dennis Wedin, bostads- och fastighetsborgarråd.

– Stockholm är en fantastisk idrottsstad med en stor bredd på sporter och rugby är en växande sport som involverar både barn, ungdomar och vuxna. Två nya fullstora planer kommer att förstärka Stockholms rugbyverksamhet och planerna är oerhört efterlängtade, eftersom verksamheten tidigare har fått flytta. Jag ser framemot att få se en match på Gubbängsfältet i framtiden, säger Karin Ernlund, idrottsborgarråd.

Idrottsplanerna placeras i den södra delen av fältet vilket gör att fältets norra del behålls som ett öppet parklandskap. Målet är att rugbyplanerna ska bli klara inför Eken Cup 2021.

Bättre framkomlighet

I samband med byggandet av rugbyplanerna bygger staden även en ny gång- och cykelbana längs Örbyleden. Den nya gång- och cykelbanan blir bredare och får högre standard. Arbetena beräknas bli klara samtidigt som rugbyplanerna.

 

Loading

Loading
Loading

Senaste trenden: Beröringsfria badrum

Tvättar du händerna oftare nu? Och reflekterar du mer över vad du rör på? Med anledning av covid-19 har många svenskar blivit mer medvetna om sin...

Årets inredningsbibel är här

Nu landar årets inredningsbibel. I år innehåller katalogen förutom många nyheter också fler inredningstips.Att livet plötsligt kan föra med sig nya oväntade behov, rutiner och vanor till hemmet har varit extra tydligt för de flesta under detta år. Årets katalog är en handbok med inredningstips som guidar läsaren mot ett smartare och mer funktionellt hem.

Loading

Årsta park nytt centrum för ambulanserna

Nu öppnar den toppmoderna ambulansstationen i Årsta-Enskede, i Årsta park nära Enskede rackethall.  Stationen i Söderort blir AISAB:s största sett till antal bilar och anställda, och länets mest moderna. – Det är tre gånger så stort som det förra garaget vi hade vid Gullmarsplan, berättar Anders Åkerberg, chef för nya stationen

Inga problem när Felicia tar ton på nya skivan

Det amerikanska skivbolaget Universal Music har kontrakterat artisten och låtskrivaren Felicia Takman från Farsta.  – Jag är jättetaggad på mitt samarbete med Universal Music. Det känns kul och tryggt att jag hittat ett gäng som tror på mig och min musik. Framförallt är jag är sjukt pepp på att få ut de låtar jag har suttit instängd med i en studio hela året, säger Felicia Takman

Fler tar cykeln från Söderort in till stan

Rekordmånga cyklar i Stockholm. Fler och fler väljer cykeln som färdmedel. Under veckan slogs det bland annat rekord i antal cykelpassager på Liljeholmsbron där 15 199 passager registrerades under onsdagen 19 augusti .

Nu är tid att musta dina äpplen här på Ekerö

Vill du förvandla  äpplen till must är du välkommen till Rosenhill tisdagar till söndagar, klockan 11 till 17 fram till och med 30 oktober. Kolla även in musteriets facebooksida. I Viksund finns även musteriet Äppelfabriken. Boka tid kan du göra på deras hemsida.

Täby – när arkitekturen får avgöra

Är Täby Sveriges vackraste kommun? I kommunens arkitekturprogram för den regionala stadskärnan beskrivs kommunens ambitioner för en vacker, väl fungerande och hållbar stadskärna att leva, bo och verka i.

Malmö kan bli Årets Arkitekturkommun – igen

Är Malmö Sveriges vackraste stad? Utmärkelsen Årets Arkitekturkommun delas ut av Sveriges Arkitekter och HSB Riksförbund till den kommun som bäst lyckas kombinera ett förhållandevis högt bostadsbyggande med goda villkor för att utveckla arkitekturen.

Sveriges fulaste stad kan bli årets arkitekturkommun

Borlänge, Sveriges fulaste stad. Men nu vi få pris som Årets Arkitekturkommun.  Utmärkelsen delas ut av Sveriges Arkitekter och HSB Riksförbund till den kommun som bäst lyckas kombinera ett förhållandevis högt bostadsbyggande med goda villkor för att utveckla arkitekturen. Borlänge tävlar mot Karlskrona, Gävle, Borås, Karlstad, Norrköping, Örebro, Landskrona, Malmö och Täby.

Nu drar utbyggnaden av Sydöstra staden igång!

Uppsalapaketet är ett avtal mellan kommunen, staten och regionen som omfattar ytterligare två tågspår mellan Uppsala och Stockholm, en ny tågstation vid Bergsbrunna, nya kollektivtrafikstråk och fler bostadsområden i de södra och sydöstra stadsdelarna. Utbyggnaden kommer att ske i olika etapper fram till år 2050 och omfattar 21 500 bostäder,

Loading
Loading
Loading

40 miljoner extra för Airbnb-värdar

Under pandemin har intresset för att hyra stugor bland svenskar skjutit i höjden. 40 miljoner kronor – så mycket tjänade svenska Airbnb-värdar i juni och störst är ökningen i Västernorrland.

Loading

Stöldligorna vet när du åker bort på semester

Bästa tipset är att installera en säkerhetsdörr, menar Fastighetstidningen som ger ett antal tis om hur du säkrar hemmet. Det kanske enklaste och billigaste: – Investera i en timer så att belysningen tänds och släcks när du är bortrest. Numer finns till och med appar och lampor där du kan styra din belysning från distans, så att den inte bara tänds och släcks vid givna klockslag. Detta kan tjuven nämligen se igenom. 

Så skyddar du dig mot värmeslag i sommar

Myndigheterna varnar för en ny värmebölja. För att förebygga värmen i sin lägenhet på bästa sätt bör man se till att ha bra solavskärmning i form av gardiner och persienner. För att få in så kall luft som möjligt i lägenheten bör vädring ske på nätterna och man bör i största möjliga mån hålla fönstren stängda under dagtid. 

Krav på laddstolpar för bostadsrättsföreningar

Sedan några veckor tillbaka gäller nya krav på laddplatser när nya bostadsfastigheter byggs, eller större renoveringar genomförs. Lagen är riktad till bostadsrätter och hyresfastigheter. Från och med 2025 kommer också retroaktiva krav på laddningsmöjligheter vid äldre fastigheter.

Trenden: 15 000 bostäder till salu över landet

Förra veckan fanns det 15 411 bostadsrätter till salu på Hemnet, 5 procent fler än motsvarande vecka i fjol, och alltså nytt rekord efter tidigare topp i maj i fjol. – Utbudet av bostadsrätter har stigit till en ny rekordnivå. Det byggs framför allt upp av en tröghet, där det säljs färre bostäder än tidigare, och toppen i utbudet kommer senare i vår än normalt, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg på Hemnet.

Svensson Svensson bor fortfarande i två rum och kök

Genomsnitts-Svensson bor i två rum och kök, som är den vanligaste lägenhetstypen med 36,5 procent av beståndet, följt av treor med 31,4. 2 procent av dessa är i småhus, 51 procent i flerbostadshus och resterande i specialbostäder samt övriga hus. I flerbostadshus ägs 42 procent av lägenheterna av bostadsrättsföreningar. 

Viruset skrämmer i alla fall båttjuvarna

Under första kvartalet 2020 har det inkommit 366 polisanmälningar om båtmotorstölder. En minskning med 15 procent jämfört med samma period 2019. Det skulle kunna vara en effekt av Covid-19, menar BRÅ.

Nya regler för att mäta bo- och biytor i din lägenhet

Svenska institutet för standarder (Sis) har reviderat standarden för hur vi ska mäta hur stor vår lägenhet eller hus egentligen är och vad som ska räknas som boyta. Standarden som heter ”SS 21054:2020, Area och volym för byggnader – Terminologi och mätning” är till för alla från mäklare och privatpersoner till byggplanerare och arkitekter. Dessutom används den vid bygglov, taxering och värdering. 

5 tips från Dr Dan Hasson i stressiga kristider

Kriser tenderar att ta fram det bästa och värsta ur människan. Därför blir det i sådana här tider extra viktigt att fokusera på hur vi kan underlätta vardagen och livet för varandra. Fundera och agera gärna på följande:

Byxorna dalar när Corona tvingar folk till hemarbete

Med fler och fler människor som arbetar hemifrån har amerikanska varuhusjätten Walmart noterat en intressant trend: Blusar och skjortor har sett en ökning av försäljningen medan byxor och kjolar inte har gjort det.

SIFFRAN

Krönikan

Magasin Era

Magasin ERA

Trend

ANNONS

SIFFRAN

“Minister med lagom personlighet” Fastighetstidningen om  bostadsministern Per Bolund (mp)