Restaurang SPILL har idag sin verksamhet i Gängtappen i Dockan, men expanderar nu med en ny restaurang i Kvartetten på Skrivaregatan i Hyllie. Restaurangen, vars koncept går ut på att minska matsvinnet, slår upp sina dörrar i början av år 2023. Restaurangen har ett hållbart koncept som går ut på att servera dagens lunch lagad på råvaror som annars skulle ha slängts.
SPILL är ett populär och prisbelönt koncept som har väckt stort intresse i Sverige och internationellt. Krogen drivs av Erik Andersson Mohlin och Ellinor Lindblom Mohlin, båda med en bakgrund från Michelinkrogen Daniel Berlin Krog på Österlen.
– Att få öppna en restaurang till där vi kan ta vara på ännu mer spill ska bli otroligt kul och spännande. Vi har ett fint samarbete med Wihlborgs och känner oss otroligt hedrade att få driva restaurang i ett hus som är trippelcertifierat, berättar Ellinor och Erik. Förutom att servera dagens lunch, som vi gör idag, vill vi även ha en liten sektion i restaurangen där vi kan erbjuda affärslunch och à la carte.
– Kvartetten blir ett toppmodernt klimat- och människocertifierat kontorshus med fokus på människorna som ska jobba här. Vi är otroligt glada att SPILL med sina höga hållbarhetsambitioner vill fortsätta sin framgångssaga i Kvartetten och att vi kan erbjuda våra hyresgäster och besökare hållbar mat tillagad av erkända kockar, säger Peter Olsson, regionchef på Wihlborgs.