Mangos

Dyr samling om de hade kommit från Hiroyukis gård. Bild: Alexander Schimmeck on Unsplash

Hans mango blir din – för 2 300 kronor styck!

Iförd ett vitt linne inne i ett dimmigt växthus på sin gård i Otofuke på ön Hokkaido i Japan, plockar 62-årige Hiroyuki Nakagawa mognad mango redo att packas och fraktas.
Utanför är det -8°C, men inne i växthuset är det runt 36°C. Han säljer mangon för upp till 230 dollar styck.
– Först tog ingen mig på allvar, säger Nakagawa till Bloomberg, som lämnade oljebranschen för att odla mango.
Han använder snö och onsen-varma källor för att skapa ett hållbart jordbruk och mognar mangon under vintern.

– Processen eliminerar behovet av bekämpningsmedel och kemikalier. Mangon är sötare än vanliga sorter och har en len konsistens, menar Nakagawa. Kunder och återförsäljare fascineras av det unika tillvägagångssättet, och frukten säljs snabbt varje gång den erbjuds online.
Nakagawa har även planer på att odla andra tropiska frukter, som persikor, med samma metod för att ge ekonomin i Tokachi-regionen en boost.
– Jag gillar mango, men åh, jag gillar persikor ännu mer.