5 tips från Dr Dan Hasson i stressiga kristider

5 tips från Dr Dan Hasson i stressiga kristider

Kriser tenderar att ta fram det bästa och värsta ur människan. Därför blir det i sådana här tider extra viktigt att fokusera på hur vi kan underlätta vardagen och livet för varandra. Fundera och agera gärna på följande:

1. När man mår dåligt är det naturligt att fokusera på sig själv och den smärta man bär. En lösning på detta kan vara att fokusera på hur du skulle vilja må och hantera situationen. Vad kan du göra för att det ska bli så som du vill att det ska vara (utan att det medför negativa konsekvenser eller risker för andra)?

2. Oro, osäkerhet och rädsla kan vara energikrävande. Hur skulle du kunna använda den energin till något stärkande och uppbyggande istället för att den ska få bryta ner dig och andra?

3. Att göra goda gärningar kan vara ett kraftfullt sätt att få livet att kännas meningsfullt. På vilket sätt kan just du förgylla dagen eller livet för någon annan? Det kan vara något litet, som ett telefonsamtal till en ensam eller utsatt person, eller hjälp med att köpa mat och förnödenheter.

4. Vi stressas av det okända och okontrollerbara. Stresshantering fungerar genom att öka känslan av kontroll. En sak som du kan kontrollera på egen hand eller med hjälp av andra är ditt förhållningssätt till svårigheter i livet. Gör vad du kan för att inta ett förhållningssätt som ger dig distans till den här krävande situationen. Sätt mål, utgå från vad du vill uppnå och hur du vill må och fokusera på hur du ska åstadkomma just det.

5. I sådana här tider behöver vi hålla ihop och tänka på varandra. I vanliga fall är det önskvärt att göra det, men nu är det nödvändigt. Tvätta händerna regelbundet med tvål och vatten och gör allt du kan för att inte riskera att sprida smittan. Det kan vara besvärande att hålla sig hemma så mycket som möjligt, men du gör det för en god sak. Tänk på det och använd det som motivation för att hålla i och hålla ut!

Här hittar du fler tips. Och här får du veta mer om mig.

 

Dr Dan hjälper dig hantera stressen inför julhelgen

Loading
Loading
Loading

Trots vädret – våren har redan kommit till IKEA

Ljust och transparent, tidlös bas, organiskt inspirerad samt salt, peppar och zest är fyra stilar som genomsyrar våren hos IKEA. – Paletten är ren, lätt och luftig men med lite värme och färger för att lysa upp ditt hem. Allt handlar om att fira det positiva med vårsäsongen: den milda luften, det krispiga solljuset och uppvaknandet av naturen med nya knoppar, blad och blommor, säger designer Emma Prowse.

IKEA flirtar med 60-tal och tidigt 70-tal

IKEA fortsätter att nylansera ikoniska IKEA produkter med tidlös design i kollektionen Nytillverkad. Den senaste utgåvan av kollektionen, som finns tillgänglig i varuhusen från januari 2024, tar tillbaka avslappnad och lekfull design från 60-talet och tidigt 70-tal, som har omarbetats för att passa behoven i dagens hem.

Loading

Hitta mäklare vet vilka mäklare som är bäst!

ERA-kontoret i Borlänge kniper både första och andra plats när sajten Hitta mäklare rankar mest rekommenderade mäklare i Dalarna: Pamela Westling och Helene Antonsson här på vårt kontor!

Lidl öppnar butik i Viggbyholm

Lidl Viggbyholm blir Lidl Sveriges tredje butik i Täby, en av Stockholms folktätaste kranskommuner. Butiken i Viggbyholm ligger längs med E18 och blir Lidls 206:e butik i Sverige.

Täby Centrum öppnar nytt för barnen!

Under hösten 2024 öppnar Flip Out i Westfield Täby Centrum. På en yta om ca 2000 kvm kommer spännande attraktioner för hela familjen  – inklusive elektrisk gokartbana, ninjalekplats, uppblåsbar arena och laserspel. – Vi vill göra platsen attraktiv under fler av dygnets timmar och mer intressant på kvällar och helger, säger Louise Ryning på Unibail-Rodamco-Westfield.

Jo, Borlänge kan stå som “vinnare” … igen

– Det sägs att det finns inget så meningslöst som när det som inte borde göras alls utförs på ett kompetent sätt. Och så verkar det vara här. Trots alla ambitioner har den nya högskolebyggnaden blivit föremål för debatt och kritik. Den nya högskolan i Borlänge har inte bara väckt starka reaktioner utan även fått öknamnet "Kartongstapeln" på grund av sitt utseende. Detaljer som byggnadens färg har fått särskild kritik. Och inte bara det. Arkitekturupproret valt att nominera byggnaden till det tvivelaktiga Kasper Kalkon-priset för året 2024. 

Fler utländska turister väljer vårt Dalarna

Under 2023 ökade antalet utländska gästnätter i Dalarna med hela 10,9 procent. Antalet svenska gästnätter minskade däremot med 5,5 procent under 2023. Minskningen tillskrivs i första hand det dåliga sommarvädret och campingar och stugbyar som fick kämpa hårt med regn och översvämningar, men även till viss del inflation och tuffare privatekonomi.

Första spadtaget för nytt kvarter i Täby

Trots den tuffa bostadsmarknaden i Stockholm togs häromdagen ett symboliskt spadtag för vad som kommer att bli 60 lägenheter i Täbys stora utvecklingsområde, nära Roslags-Näsby station i Täby.

Podden: Helene är Sveriges bästa mäklare

I veckans podd berättar Borlänges och Dalarnas vassaste mäklare. Vi pratar om hur hon jobbar kvalitetsmedvetet och med kundrelationer för att "försäljningstratten" aldrig ska sina!

Boulevarden i Täby till final i Guldhemmet

Riksbyggens bostadsprojekt Bonum Brf Boulevarden i Täby i Stockholm är en av finalisterna i Guldhemmets tävling i kategorin ”Årets Nytänkare”. Bonum Brf Boulevarden består av 55 seniorbostäder i en skuldfri förening.

Nya tidningar ska sälja Dalarna till turisterna

Inför sommaren 2024 uppgraderar Visit Dalarna besöksinformationen och lanserar tidningarna Dalarna Just Nu samt den engelskspråkiga tidningen Welcome to Dalarna. De nya tidningarna kommer att finnas tillgängliga bland annat hos Visit Dalarnas 85 infopoints i hela länet.

Loading
Loading
Loading

Ditt förråd kan vara värt 37 000 kronor

Inflation, skyhöga räntor och så årets fattigaste månad på det. Men det finns en annan sida av saken: – Genomsnittssvensken har oanvända saker värda 37 000 kronor hemma.

Så skapar din BRF ökad trygghet

När gängkriminalitet, sprängningar och våld skapar stor oro i samhället har säkerheten blivit en viktigare fråga för landets bostadsrättsföreningar. SBC listar fyra tips som alla kan använda sig av i sin förening för att skapa ökad trygghet och ett större lugn.

Loading

Täby är Årets bästa kommun 2023!

SCB:s årliga medborgarundersökning är en julklapp till oss Täbybor. Hela 99,6 procent av medborgarna svarar positivt på frågan om hur de upplever vår kommun som plats att bo på. – Det är bäst i hela landet!

Bor fel personer hemma hos dig?

I dagsläget finns det ingen möjlighet för privatpersoner att hindra obehöriga att felaktigt skriva sig på ens adress. Samtidigt är det drygt 200 000 personer som enligt Skatteverket beräknas vara felaktigt folkbokförda idag. Men här får du fyra tips hur minskar risken.

I år lägger vi gamla klappar under gran

Både fysiska butiker och e-handel kan förvänta sig ett ökat kundflöde. I rapporten uppger 45 procent att de flesta julklapparna kommer att köpas på nätet, medan 33 procent helst gör sina inköp i butiker på orten där de bor. Men ökar mest gör second hand-klapparna.

“Räntesänkning enda ljusglimten för byggandet”

Försäljningen av nya bostäder är fortsatt mer eller mindre tvärdöd. De få nya bostäder som ändå säljs tar dubbelt så lång tid att förmedla jämfört med de senaste åren. Andelen prissänkta objekt har fortsatt att stiga. Antalet bokade nya lägenheter är på sin lägsta nivå sedan 2013. Antalet publicerade och säljstartade projekt ligger också i botten. Sett utifrån behovet av nya bostäder framöver är nedgången i bostadsbyggandet bekymmersam då bostadsbristen tilltar. Om man bortser från behovet och i stället tittar på efterfrågan på nya bostäder med hänsyn tagen till hushållens betalningsmöjligheter, var det dock under kvartal 3 i stort sett balans i förhållande till utbudet för nya bostäder inom samtliga boendeformer för Sverige som helhet enligt SBAB:s index HMI. Däremot finns stora lokala och regionala variationer, exempelvis med överskott på nya villor och bostadsrätter i Västra Götalands län.

Enigt EU: Noll utsläpp från nya hus 2050

Europeiska unionens råd och Europaparlamentet nådde den 7 december en preliminär politisk överenskommelse om direktivet för byggnaders energiprestanda (EPBD). En av nyheterna jämfört med nu gällande EPBD-direktiv är att medlemsländerna ska se till att det genomförs energieffektivisering i det befintliga byggnadsbeståndet. Men många av förslagen från kommissionen och parlamentet har varit helt orimliga och riskerat att lägga stora bördor på enskilda husägare, menar energi- och näringsminister Ebba Busch.

Bortglömd spis farligare än tända ljus i jul

Det är många som tror att den vanligaste orsaken till brand är tända ljus, men i själva verket är det en bortglömd spis. – Genom att installera en spisvakt, en apparat som varnar om spisen blir överhettad, kan boende i en förening själva minska risken för brand markant.

Gammal färg är det nya hos färgproducenten

Att återvinna färg som lämnas till återvinningsstationer har länge varit en utmaning. Nu lanserar Nordsjö en banbrytande helmatt vägg- och takfärg med hela 35 procent återvunnen färg.

Romme: Julbord med underhållning

Julbord i Ski Lodgerestaurangen 2023: Rekommenderas: sju tallrikar för att njuta av alla godheter på vårt julbord och tillhörande stora dessertbord.

”Ica-kvarter” blir Stockholms nya

Stockholms stad planerar för en ny stadsdel vid Årstafältet. Bostadsprojektet ska totalt innehålla 6 000 lägenheter och byggas för 15 000 invånare. – Unikt är att Ica Fastigheter planerar att bygga en butik med 300 lägenheter ovanpå i den nya stadsdelen.

Län för län: Så stort är utbudet av “snart till salu”

Totalt var 40 626 hus och lägenheter snart till salu någon gång under september, vilket är en ökning med 21 procent jämfört med samma månad förra året. Samtidigt var “det vanliga” utbudet 53 512 bostäder till salu, en ökning med 17 procent jämfört med fjolåret.

Spara energi utan att kompromissa med säkerheten

Vi går mot mörkare tider och Bostadsrättsrapporten visar att en femtedel av landets bostadsrättsinnehavare vill se en ökad satsning på trygghet i föreningen. Under årets mörkaste månader handlar det i hög grad om ökad belysning.