Ny undersökning: Vi går helst på hotelltoan

Ny undersökning: Vi går helst på hotelltoan

Så ser våra badrumsdrömmar ut. Foto Sam Hood

Hotellkänslan inspirerar många svenskar när det kommer till inredning. Så varför inte hälsa på några av landets vackraste hotell nu i sommar? Till exempel Niehku Mountain Villa i hjärtat av Lappland, Kåseholms slott i Skåne eller Downtown Camper i Stockholm. GROHE tipsar om svenska hotell med särskild snygg badrum-och köksinredning.

Hemmets hjärta, även känt som köket, är för många familjer mittpunkten i boendet och en naturlig samlingsplats. Istället för att gömma undan matlagningen har rummet centrerats och blivit mer levande. Och om gäster kommer över vill därför många att köket ska vara en inbjudande sällskapsyta. Badrummet däremot är desto mer privat, en frizon i hemmet och en allt mer given plats för avkoppling.

– Renoveringar hemma såväl som i sommarhus spås öka kraftigt i sommar då de flesta svenskar kommer att byta ut semesterresan mot en semester på hemmaplan. Vi har redan sett en ökad efterfrågan på produkter som passar för hemmafixaren. För att uppnå känslan som eftersöks vid renovering är det viktigt att sätta upp tydliga visioner. Ett tips för att hitta inspiration är att besöka några av Sveriges vackra hotell. Det är nämligen så många som 17 procent av svenskarna som vill ha hotellkänsla i badrummet. GROHE återfinns på flera håll i landet och dessutom i olika stilar skapta för att inspireras av, säger Christina Holmberg, marknadschef på GROHE Sverige.

Hit ska du resa på hemestern för badrums-och köksinspiration


Downtown Camper – Toppmodernt hotell med lyxiga rum beläget i centrala Stockholm. Om du har en minimalistisk inredningsstil och är ute efter enhetlig design är det hotellet för dig. Funktionella ytor, raka linjer och mörk accentinredning genomsyrar badrummen.

Kåseholms slott – Anrikt 1600-talsslott med historiska rum beläget i södra Skåne. Slottet har rustats upp omsorgsfullt och resultatet av renoveringen är både modernt och klassiskt. I den omtalade Bistro Ladan som ligger på ägorna har köket fått en makeover med köksinredning från Ballingslöv och kranar från GROHE. Utöver toppmoderna kökslösningar präglas köket av naturfärgade träinslag, öppna ytor och vacker belysning.

Niehku Mountain Villa – Unikt hotell som håller en hög arkitektonisk nivå precis vid Riksgränsen. Hotellet har till och med vunnit Unesco Prix Versailles för Europas bästa hotellinredning. Här får gäster ta del av utvalda duschmunstycken och handkranar från serien GROHE Essence samt GROHE Euphoria i färgen ”Hard Graphite”. Inredningen inspireras av den mäktiga omgivningen och badrummen genomsyras av mörk sten och naturnära detaljer.

SÅ VILL VI HA VÅRT BADRUM

Total Kvinnor Män
Modernt, marmor och mässing 17% 19% 15%
Minimalistiskt med hotellkänsla 17% 18% 17%
Naturligt, avskalat med trä 9% 10% 8%
Marint, blåvitt med inslag av trä och ränder 7% 5% 9%
Romantiskt franskt med vita snickerier 6% 8% 4%
Trendigt, svart 6% 5% 6%
Exotiskt med marockansk marmor 5% 5% 5%
Färgglatt, art deco 4% 4% 3%
Industriellt med betong 4% 4% 4%
Kubistiskt med raka linjer 2% 1% 2%
Mönstermix 1% 1% 1%

 

 

Loading

Loading
Loading

Senaste trenden: Beröringsfria badrum

Tvättar du händerna oftare nu? Och reflekterar du mer över vad du rör på? Med anledning av covid-19 har många svenskar blivit mer medvetna om sin...

Årets inredningsbibel är här

Nu landar årets inredningsbibel. I år innehåller katalogen förutom många nyheter också fler inredningstips.Att livet plötsligt kan föra med sig nya oväntade behov, rutiner och vanor till hemmet har varit extra tydligt för de flesta under detta år. Årets katalog är en handbok med inredningstips som guidar läsaren mot ett smartare och mer funktionellt hem.

Loading

Årsta park nytt centrum för ambulanserna

Nu öppnar den toppmoderna ambulansstationen i Årsta-Enskede, i Årsta park nära Enskede rackethall.  Stationen i Söderort blir AISAB:s största sett till antal bilar och anställda, och länets mest moderna. – Det är tre gånger så stort som det förra garaget vi hade vid Gullmarsplan, berättar Anders Åkerberg, chef för nya stationen

Inga problem när Felicia tar ton på nya skivan

Det amerikanska skivbolaget Universal Music har kontrakterat artisten och låtskrivaren Felicia Takman från Farsta.  – Jag är jättetaggad på mitt samarbete med Universal Music. Det känns kul och tryggt att jag hittat ett gäng som tror på mig och min musik. Framförallt är jag är sjukt pepp på att få ut de låtar jag har suttit instängd med i en studio hela året, säger Felicia Takman

Fler tar cykeln från Söderort in till stan

Rekordmånga cyklar i Stockholm. Fler och fler väljer cykeln som färdmedel. Under veckan slogs det bland annat rekord i antal cykelpassager på Liljeholmsbron där 15 199 passager registrerades under onsdagen 19 augusti .

Nu är tid att musta dina äpplen här på Ekerö

Vill du förvandla  äpplen till must är du välkommen till Rosenhill tisdagar till söndagar, klockan 11 till 17 fram till och med 30 oktober. Kolla även in musteriets facebooksida. I Viksund finns även musteriet Äppelfabriken. Boka tid kan du göra på deras hemsida.

Täby – när arkitekturen får avgöra

Är Täby Sveriges vackraste kommun? I kommunens arkitekturprogram för den regionala stadskärnan beskrivs kommunens ambitioner för en vacker, väl fungerande och hållbar stadskärna att leva, bo och verka i.

Malmö kan bli Årets Arkitekturkommun – igen

Är Malmö Sveriges vackraste stad? Utmärkelsen Årets Arkitekturkommun delas ut av Sveriges Arkitekter och HSB Riksförbund till den kommun som bäst lyckas kombinera ett förhållandevis högt bostadsbyggande med goda villkor för att utveckla arkitekturen.

Sveriges fulaste stad kan bli årets arkitekturkommun

Borlänge, Sveriges fulaste stad. Men nu vi få pris som Årets Arkitekturkommun.  Utmärkelsen delas ut av Sveriges Arkitekter och HSB Riksförbund till den kommun som bäst lyckas kombinera ett förhållandevis högt bostadsbyggande med goda villkor för att utveckla arkitekturen. Borlänge tävlar mot Karlskrona, Gävle, Borås, Karlstad, Norrköping, Örebro, Landskrona, Malmö och Täby.

Nu drar utbyggnaden av Sydöstra staden igång!

Uppsalapaketet är ett avtal mellan kommunen, staten och regionen som omfattar ytterligare två tågspår mellan Uppsala och Stockholm, en ny tågstation vid Bergsbrunna, nya kollektivtrafikstråk och fler bostadsområden i de södra och sydöstra stadsdelarna. Utbyggnaden kommer att ske i olika etapper fram till år 2050 och omfattar 21 500 bostäder,

Loading
Loading
Loading

40 miljoner extra för Airbnb-värdar

Under pandemin har intresset för att hyra stugor bland svenskar skjutit i höjden. 40 miljoner kronor – så mycket tjänade svenska Airbnb-värdar i juni och störst är ökningen i Västernorrland.

Loading

Stöldligorna vet när du åker bort på semester

Bästa tipset är att installera en säkerhetsdörr, menar Fastighetstidningen som ger ett antal tis om hur du säkrar hemmet. Det kanske enklaste och billigaste: – Investera i en timer så att belysningen tänds och släcks när du är bortrest. Numer finns till och med appar och lampor där du kan styra din belysning från distans, så att den inte bara tänds och släcks vid givna klockslag. Detta kan tjuven nämligen se igenom. 

Så skyddar du dig mot värmeslag i sommar

Myndigheterna varnar för en ny värmebölja. För att förebygga värmen i sin lägenhet på bästa sätt bör man se till att ha bra solavskärmning i form av gardiner och persienner. För att få in så kall luft som möjligt i lägenheten bör vädring ske på nätterna och man bör i största möjliga mån hålla fönstren stängda under dagtid. 

Krav på laddstolpar för bostadsrättsföreningar

Sedan några veckor tillbaka gäller nya krav på laddplatser när nya bostadsfastigheter byggs, eller större renoveringar genomförs. Lagen är riktad till bostadsrätter och hyresfastigheter. Från och med 2025 kommer också retroaktiva krav på laddningsmöjligheter vid äldre fastigheter.

Trenden: 15 000 bostäder till salu över landet

Förra veckan fanns det 15 411 bostadsrätter till salu på Hemnet, 5 procent fler än motsvarande vecka i fjol, och alltså nytt rekord efter tidigare topp i maj i fjol. – Utbudet av bostadsrätter har stigit till en ny rekordnivå. Det byggs framför allt upp av en tröghet, där det säljs färre bostäder än tidigare, och toppen i utbudet kommer senare i vår än normalt, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg på Hemnet.

Svensson Svensson bor fortfarande i två rum och kök

Genomsnitts-Svensson bor i två rum och kök, som är den vanligaste lägenhetstypen med 36,5 procent av beståndet, följt av treor med 31,4. 2 procent av dessa är i småhus, 51 procent i flerbostadshus och resterande i specialbostäder samt övriga hus. I flerbostadshus ägs 42 procent av lägenheterna av bostadsrättsföreningar. 

Viruset skrämmer i alla fall båttjuvarna

Under första kvartalet 2020 har det inkommit 366 polisanmälningar om båtmotorstölder. En minskning med 15 procent jämfört med samma period 2019. Det skulle kunna vara en effekt av Covid-19, menar BRÅ.

Nya regler för att mäta bo- och biytor i din lägenhet

Svenska institutet för standarder (Sis) har reviderat standarden för hur vi ska mäta hur stor vår lägenhet eller hus egentligen är och vad som ska räknas som boyta. Standarden som heter ”SS 21054:2020, Area och volym för byggnader – Terminologi och mätning” är till för alla från mäklare och privatpersoner till byggplanerare och arkitekter. Dessutom används den vid bygglov, taxering och värdering. 

5 tips från Dr Dan Hasson i stressiga kristider

Kriser tenderar att ta fram det bästa och värsta ur människan. Därför blir det i sådana här tider extra viktigt att fokusera på hur vi kan underlätta vardagen och livet för varandra. Fundera och agera gärna på följande:

Byxorna dalar när Corona tvingar folk till hemarbete

Med fler och fler människor som arbetar hemifrån har amerikanska varuhusjätten Walmart noterat en intressant trend: Blusar och skjortor har sett en ökning av försäljningen medan byxor och kjolar inte har gjort det.

SIFFRAN

Krönikan

Magasin Era

Magasin ERA

Trend

ANNONS

SIFFRAN

“Minister med lagom personlighet” Fastighetstidningen om  bostadsministern Per Bolund (mp)