Glasskonst när recept från Florens tillagas i Gubbängen

Andrea Morelli kommer från Florens och började som 19-åring arbeta på stans äldsta glassbar, Perché no. Glassbaren startades 1939 och Andrea lärdes upp av två damer vid namn Dina och Laura. De delade med sig av sin kunskap och långa erfarenhet och Andrea blev så småningom själv delägare.

Väl i Sverige starta Andrea Morellis och självklart görs glassen med de gamla gedigna recepten från Florens. Hemligheten med glassen är att Andrea skapar glassen på plats från grunden, med färska råvaror och mycket kärlek –  varje dag.
Glass gjord på havremjölk och sockerfria alternativ är några utveckling som gjorts här i Sverige.

Och stället är poppis

Simon Wallström, matnörd och designer. Bild: Craftmade

– Jag är lite av en matnörd och glass är alltid spännande att prova, säger Simon Wallström, UX-designer och Gubbängenbo sedan två år. Morellis är verkligen fantastik och det märks att området drar till sig nya roliga butiker och människor.

Vilken är din favorit?
I vanliga fall brukar jag inte gilla veganglass, men jag måste säga att Morellis variant med pistage (se video hur den görs här) är fantastiskt god, avslutar Simon.

VAR: Gubbängsvägen 102, 122 45 ENSKEDE
TELEFON: 070-78 78 252
WWW: morelli.nu