Mer färsk pasta åt folket! Så tänkte grundarna av restaurang Basta. I restaurangen görs färsk pasta dagligen och i Pasta Laboratorio, där provar man ut alla nya rätter. Inspiration för produktutvecklingen kommer från Spaghetteria butikerna i Bologna.
Med identisk pastamaskiner som experterna i Italien och många timmar av produktutvecklingen har ett simpelt grundrecept tagits fram bestående av superfinmalet italienskt vetemjöl av absolut högsta klass. Det importeras veckovis och väl i Svedala så blandas det med lokalproducerade ägg – och så en en massa kärlek såklart.
– Tryffelpastan är en riktig höjdare, tipsar Pamela Westling, fastighetsmäklare på ERA. Jag gillar restaurangen för att de kombinerar bra mat, trevlig miljö där även barnen trivs samt att de har väldigt engagerad personal.
– En riktig Pärla konstaterar, Vinklad Bostads redaktör Mathias Lindblad vid en tidig lunch. Vi var lite tidiga men välkomnades in medan köket och personalen förberedde sig. Lemonaden var trevlig till maten då jag var chaufför denna dag.