Utekök, pizza och matlagning under öppen eld

Tänt var det här!

Äntligen sommar och grillsäsong, fast helt ärligt grillar jag nästan lika mycket året om. Att tända en eld på björkved, känna lukten, värmen och fyllas av den rofyllda känslan som infinner sig när man vilar ögonen på skenet från brasan – det är mindfullness för mig! Helst på en fjällkant någon stans omgiven av vacker natur.

Men just nu drömmer jag om ett rejält utekök med grill såklart – och en pizzaugn, vilket är min andra passion. Det finns inget godare än en riktigt god, spröd pizza gärna med färska tomater och örter på. Receptips och bild från Systrarna Eisenman.

Nästa dröm är ett växthus att odla grönsaker och örter i men det kanske får bli en egen trend.

Passar på att önska er en fin sommar och härlig semester!

Nina

Laga mat med eld

Cooking with Fire, som är skriven av Kristian Tapaninaho och Darina Garland, medgrundare av Ooni. Att laga mat med eld och utomhus matlagning är bokens fokus, och inspirationen har författarna hittat i Finland, London och Skottland – alla städer där de har bott och arbetat. Recepten är anpassad för matlagning över eld, oavsett om den sker i din egen trädgård, på en kampingplats eller på stranden.

Köp den här

Köket flyttar ut på sommaren