“Aster är en av årets kroghändelser i Malmö”

På gammal Kockums-mark växer den nya Varvsstaden fram i Västra hamnen. Och hit söker sig allt fler för att äta och dricka gott i trevlig kontext.
– Bortsett från Bastards förvandling till Ruths är eldrestaurangen Aster årets kroghändelse i Malmö, skrev tidningen Gourmet tidigare i sommar. Aster har fått sitt namn efter en liten lila blomma som växer överallt på det gamla varvsområdet och även i övrigt utgör krogen en slags essens av det bästa av det bästa i Malmös krogvärld.  Kökschefen Şahin Erdal har tidigare arbetat på just Bastard men även på Ekstedt i Stockholm ochhos Ola Rudin och Sebastian Persson på Saltimporten Canteen, veteranerna bakom förvandlingen av Varvsstaden.

Aster driver Şahin Erdal tillsammans med bartender Linus Montán Elveroth, som tidigare drev restaurang Belle, och vd:n Mimmi Montán.
– Och så har vi anställt folk vi gillar från våra favoritkrogar, säger Linus Montán Elveroth till Gourmet.

Det finns åtminstone två skäl att boka bord på Aster: Krogens egna drinkrecept är många och lockande med ingredienser som myskmadra, nyponros och bergamott.
Även matmenyn bjuder på trevliga överraskningar. Modernt uppbyggda i stora och små rätter. Ska vi tro våra mediekollegor är det  kolgrillade bläckfiskspettet med rosmarin, vitlök och citron en höjdare på Aster.
Vår smak är enkel – vi nöjer oss med det bästa. Och eftersom vi redan testat spettet så får det bli musslor i manzanilla pasada och iberico lardo.