Hej på er,
Månadens trendspaning handlar inte så mycket om inredning utan mer om uteliv och trenden som vuxit enormt under pandemitiden, friluftslivet. Vi spenderar mer och mer tid i naturen, med allt från fjällvandring till skogsbad. En väldigt rolig trend tycker jag som själv bor i fjällen och alltid spenderat mycket tid ute. Roligt att fler får upptäcka vad vårt avlånga land har att erbjuda och vilken vacker natur vi har runt omkring oss! Och så är det ju hälsosamt med.
Oavsett om man bor i villa, lägenhet eller på landet så har vi i Sverige förmånen att fortfarande ha grönområden i närheten så man behöver inte bege sig på en lång resa för att uppleva utelivet. Ta med käresta, familjen eller vännerna ut på en utflykt i närområdet. Packa matsäck och ät middagen i närliggande park eller gör en lite längre dagsutflykt på helgen, vandringsleder finns det gott om i hela landet.
Att laga mat ute smakar inte bara godare det gör gott med, att omges av natur, vatten eller fjäll att titta på samtidigt som man äter är en upplevelse i sig. Laga mat över öppen eld är min absoluta favoritsysselsättning men vill man inte släpa med sig utrustning för det kan man enkelt göra en sallad eller ta med värmd mat i termos. Primus har ett väldigt smidigt gasolkök som är lätt att packa med och där man enkelt kan steka och värma mat i det fria. Det behöver inte vara så komplicerat heller, sist vi var ut värmde jag färdigköpta färska gnocchi med tomatsås, riven parmesan och basilika. Middagen var klar på 10 minuter och smakade helt ljuvligt vid sjön med utsikt mot fjället på andra sidan – det blev inte sämre med ett glas vin till 😉
Viktigt att tänka på när man beger sig ut är att dels kolla vad som gäller om man ska elda så det inte är eldningsförbud och sen självklart – allt man tar med sig ut tar man med sig hem igen, så vi hjälps åt att hålla naturen ren och fin.
Ut och njut helt enkelt!
Allt gott, Nina
Tipsen och recepten du behöver
125 genomtänkta recept och 54 smarta tips som förändrar din friluftsupplevelse I den här boken hittar du massor av goda maträtter och smarta tips som gör dig till en bättre friluftskock. Alla 125 recept är anpassade för fjällvandring, paddling eller vinterturer.
54 smarta tips från äventyrarna Renata Chlumska och Fredrik Sträng
De flesta rätterna tar mindre än 15 minuter att göra