Här samlas vi kring majbrasorna i Täby

Här samlas vi kring majbrasorna i Täby

Klart vi firar vårens ankomst! Foto: Jens Mahnke on Pexels

Det är dags att fira och sjunga in våren i Täby. Här är platserna du som Täbybo du kan välja emellan.

Mörtsjötoppen i Skarpäng
Klockan 19.45: Samling till fackeltåg vid Skarpängsgården, Forsvägen 3. Facklorna kostar 25 kr.
Klockan 20.10: Fackeltåg till Mörtsjötoppen.
Klockan 20.30: Brasan tänds.
Klockan 21.30: Fyrverkeri.

Försäljning av kaffe, godis, läsk och korv från grillen. Tänk på att delar av Mörtsjötoppen är en byggarbetsplats, ta ansvar för dina barn. Valborgsfirandet i Skarpäng arrangeras av Skarpängsföreningen.

Ängsholmsbadet i Gribbylund
Klockan 17.00: Täby Sim öppnar kiosken.
Klockan 19.45: Körsång av Täby Toner.
Klockan 20.00: Brasan tänds av Täby Västra Scoutkår.

Valborgsfirande vid Ängsholmsbadet arrangeras av Gribbylunds Fastighetsägareförening.

Ellavallen i Ella gård
Klockan 20.30 är det samling, brasan tänds klockan 21.

Valborgseld utanför Grindtorpskyrkan
Brasan tänds 21.15.

Brasa i Viggbyholm
Brasan vid Viggby ängar tänds 20.45.

Valborgsfirande i Östra Vallabrink
Klockan 20.30 är det samlingvid lekplatsen vid Brinkskolan 20.30. Där påbörjas gemensamt fackeltåg till kullen.

Valborg för ungdomar
Träffa kompisarna, tävla, grilla med oss ute på altanen och brottas i sumosuits. Klockan 18.30-00.00 Gribbygårds fritidsgård, Linbastuvägen 1.
Lajva och spela rollspel på ungdomsgården Magic of Java i Täby centrum (bakom restaurang Tegelbruket) klockan 14.00-00.00.

Föräldrar och vuxna – kom och nattvandra
Alla vuxna är välkomna att nattvandra den 30 april. Vi samlas på fritidsgården Gribbygård, Linbastuvägen 1 i Gribbylund eller på ungdomsgården Magic of Java i Täby centrum (bakom restaurang Tegelbruket) klockan 19.00. Vi bjuder nattvandrarna på kaffe och macka. Ingen föranmälan krävs.

Samtidigt berättar Mitti att “Fältarna i Täby” kommer att vara ute under kvällen från klockan 18.
– Vi har i alla fall tänkt att vara ute till ett, två sedan får vi se vad som händer. Vi kommer att ha en så kallad utsättning där vi är med, polisen och flera andra som är inkopplade under kvällen kommer att prata ihop oss, säger Sofia Sundin, fältsekreterare.

– Som föräldrar är det bra att de har regelbunden kontakt under kvällen och veta var de är och vilka de är med. Ta kompisars telefonnummer, säger Sofia Sundin.

 

 

Loading

Loading
Loading

“Stajling handlar om att skapa känslor”

Priserna skiljer sig kraftigt åt mellan olika stylister. Priset styrs även väldigt mycket på om du har befintlig inredning som kan användas eller om bostaden är helt tom och skall total-stylas av stylisten. 

Loading

Nya Täbyalliansen satsar på trygghet i skolan

Antalet kommunvakter fördubblas, framkomligheten ska förbättras och kommunens service till invånare och företag ska fortsatt ha hög prioritet. – Redan nästa år kommer vi fördubbla antalet kommunvakter och inrättar särskilda trygghetsteam i våra skolor, säger Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nu lovar sopsorteringen komma hem till dig

Många Täbybor känner naturligtvis till återvinningscentralen i Hagby. Vissa helger ringlar köerna långa med Täbybor som ska slänga sina sorterade prylar i de uppställda containrarna.. Men visste du att återvinningen kan komma hem till dig?

Klassiska Palladium får kommunen som ägare

Det kommunala fastighetsbolaget AB Hushagen har förvärvat Palladiumhuset och den s k Yllefabriksboden med omgivande mark (kv Sigge 5 och 6) i Borlänge samt parkeringen bredvid Åhlénshuset gränsande till Siljansvägen. Säljare är KB Graga med Pagoden och NCC som ägare.

Rätt tajming för solceller i Täby Centrum

I tider när energipriserna står högt på dagordningen har Westfield tillsammans med Solkompaniet täckt 2000 kvadratmeter takyta av Täby Centrums tak med 864 monokristallina solpaneler.

Prognos: “4000 nya bostäder i Borlänge”

Kommunen anser att de närmaste 20 åren behöver vi bygga mer än 4 000 bostäder i Borlänge tätort. Idag finns det cirka 22 000 bostäder i tätorten, varav cirka 13 500 utgörs av lägenheter i flerbostadshus och cirka 8 500 är radhus, kedjehus eller villor.

Loading
Loading
Loading

Loading

Så förbereder sig svenskarna för elprischocken

Ved, kaminer och egna elverk. Prat om elbidrag och utbyggd kärnkraft har inte hindrat svenskarna från att ta elfrågan i egna händer. Den senaste veckan går Blocketsökningarna varma efter allt som kan få ner elkostnaderna.

Nytt handtag med kod säkrar altandörren

Yale, en del av ASSA ABLOY, släpper nu nästa generation av Code Handle. Med Yale Code Handle kan du låsa och låsa upp altandörrar och fönster helt utan nycklar. Säkerhetshandtaget Code Handle öppnas med en kod och låses med en knapptryckning istället för med nyckel. Det är bekvämare och ger dessutom en extra säkerhet i och med den enkla användningen.

Rekordmånga bostäder ute på marknaden

Det samlade utbudet av bostäder som ligger ute till försäljning har ökat under de senaste veckorna och är just nu uppe i nya rekordnivåer. - Trots att utbudet av bostäder på förmarknaden har vuxit kraftigt under åren har inte det vanliga utbudet till salu minskat i samma takt. Tvärtom har det ökat och särskilt tydligt har det blivit nu under våren. Det är en tydlig signal på att fler vill sälja sin bostad nu, säger Karin Grundeus, presskontakt på Booli. – Dessutom publiceras det fler annonser än det gjort någonsin tidigare.

Så vill bostadsägare vill satsa på hållbarhet

I Sveriges Bostadsrättsrapport 2022 uppger 40 procent av svenska bostadsrättsägare att deras förening kan bli bättre i sitt arbete med hållbarhet. Enligt 46 procent kan dessutom ett aktivt hållbarhetsarbete göra att föreningens lägenheter värderas högre.

Bostaden sätter käppar i hjulen för jobb och barn

Ny rapport - Var femte ungdom har övervägt att tacka nej till jobb på grund av dennes situation bostadsmarknaden. Nästan 40 procent i åldern 28–37 har övervägt att flytta till en annan ort på grund av svårigheten att hitta en passande bostad som de har råd med på sin boendeort.

Nu blir det gratis för dig att sälja på Blocket

Nu blir det gratis för privatpersoner att sälja allt från möbler och heminredning, till kläder, skor och elektronik på Blocket. – Det här är ett historiskt beslut som vi fattar för att boosta den cirkulära handeln och bidra till att ännu fler saker får ett längre liv, säger Robin Suwe, vd på Blocket.

IKEA anordnar Sveriges största loppmarknad

Att handla second hand är en ökande samhällstrend, inte minst gäller det heminredning. Och nu ger sig IKEA in i "loppismarknaden". – På IKEA vill vi möjliggöra för fler att handla second hand, samtidigt som vi vill låta fler produkter leva längre, säger Jonas Carlehed, Hållbarhetschef på IKEA Sverige.  

“Styrelsen ansvarar för att lekplatsen är säker”

I en bostadsrättsförening är det styrelsens ansvarar att se till att lekplatsen är säker. Brister i skötsel och underhåll kan få allvarliga konsekvenser – inte minst för barnen som riskerar att skada sig men även för bostadsrättsföreningen som kan möta juridiska följder om olyckan är framme. När sol och värme nu lockar barnen ut på lekplatserna igen är det därför viktigt att föreningar tar säkerhetsfrågan på allvar.

Det här gäller för ditt strandskydd i sommar

Regeringen har beslutat om en proposition för en ökad differentiering av strandskyddet. Det ska bli enklare att bygga strandnära i gles- och landsbygd och i små tätorter, samtidigt som strandskyddet skärps i områden med högt bebyggelsetryck. Det lokala inflytandet ska också öka.

SIFFRAN

Krönikan

Magasin Era

Magasin ERA

ANNONS

RÄTT OCH FEL

SIFFRAN

33 563,

antal bostäder till salu i hela landet (3 nov).

CITATET