Antikrundan kommer till Borlänge i augusti

Antikrundan kommer till Borlänge i augusti

Vad vill du få värderat? Foto: Kerstin Riemer från Pixabay

I sommar åker Antikrundan ut på sin årliga turné för 35:e gången och en av de 6 städer som de kommer besöka är Borlänge!
– Otroligt roligt att Antikrundan vill komma till just vår stad, det ger oss också en möjlighet att visa upp Borlänge , säger Per Sjölander, näringslivschef på kommunen.

Antikrundan är en av SVT:s stora succéer och i år är det 35 år sedan programmet sändes för allra första gången. Många av de folkkära experterna, såsom Knut Knutson, Bo Knutsson och Anette Granlund, har varit med sedan starten 1989 och nu kommer de på besök till Borlänge. Inspelningen i Borlänge kommer ske den 27 augusti vid Rommehedslägret som under mer än hundra år varit Dalregementets mötes- och exercisplats.

Från och med torsdag 23 mars är anmälan till Antikrundans turné 2023 öppen på: antikrundan.svt.se 

 

Loading
Loading
Loading

IKEA sänker priset på 500 favoriter

Närmare 500 IKEA produkter får ett lägre pris när IKEA Sverige nu gör en storsatsning och sänker priserna på flera av storsäljarna, som den ikoniska bokhyllan BILLY och det populära garderobssystemet PAX.

Så får du hotellkänsla i badrummet hemma

Sommaren innebär nya upptäckter och när vi får tid över kan renoveringstankarna sätta fart. Enligt nya siffror från Vattenbarometern drömmer svenskarna om att skapa hotellkänsla i badrummet hemma.

Loading

Bästa bygget i Täby – du bestämmer!

Klockstapelparken, någon villa eller simhallen? Fram till 15 oktober kan du rösta på din favorit bland de nominerade till Täby stadsbyggnadspris 2023. Vinnaren presenteras 14 november.

Region Dalarna satsar på anställda

Region Dalarnas kostnader för hyrbemanning inom hälso- och sjukvården förväntas i år uppgå till 248 miljoner, vilket utgör 4,5 procent av den totala personalkostnaden. Målet är att halvera kostnaden.

Täby bland topp 5: Här lever vi längst!

Att äta hälsosamt är det viktigaste för ett långt liv. Men att bo nära ett grönområde och möjligheter att ge dina barn en meningsfull fritid, spelar också roll enligt Folkhälsomyndigheten. Och om vi tro statistiken så kvalar Täby in i toppen.

Grattis! Täbys klimat ett av landets bästa

Grattis! Täby tar ett stort kliv uppåt i Svenskt näringslivs ranking över företagsklimatet i landets kommuner och klättrar hela 27 placeringar (från plats 40 till 13) jämfört med 2022.

Har du tid att du vänta i nio år?

Funderar du på att hyra bostad istället för att köpa en bostadsrätt? Då ska du veta att i juli förmedlade Bostadsförmedlingen 1 704 bostäder.

Vasavecka i Ornäs när Sverige firar 500 år

För 500 år sedan, den 6 juni 1523 valdes Gustav Vasa till Sveriges kung. Och det hade han blivit utan hjälp från dalakarlarna, eller hur! För att fira minnet anordnar Ornässtugan "Vasavecka" mellan den 6 och 11 juni.

Idrott med Pep under prova-på-dagen

Lördagen den 13 maj är det Pep-dagen i Täby park och självklart ska du ta med dig barnen dit. Det blir en dag full av rörelseglädje och kostnadsfria prova-på-aktiviteter för barn och unga inom idrott och kultur.

Loading
Loading
Loading

FI: Amorteringsreglernas ventil funkar som tänkt

– När hushållen har pressats i sin privatekonomi är det också fler som har beviljats undantag. Det visar att ventilen fungerar bra och som tänkt, säger FI:s generaldirektör Daniel Barr. Amorteringsreglerna ger banker möjlighet att bevilja låntagare tillfällig amorteringspaus, den så kallade ventilen. Finansinspektionen har nu på regeringens uppdrag kartlagt hur bankernas hantering av amorteringsundantag fungerar i praktiken.

Hyreshöjningen blev den största på 30 år

Hyrorna för nästan 1,1 miljoner hyreslägenheter i landet är nu förhandlade och det slutade med högsta hyreshöjningen på 30 år. Det betyder att relativt sett blir en ännu bättre affär att äga sin lägenhet.

Loading

Allt fler tänker på sin vattenkonsumtion

För många hushåll blev vintern både ångestfylld och kostsam på grund av de höga energipriserna, men enligt nya siffror från Vattenbarometern har de höga elkostnaderna fått över hälften av alla svenskar att bli mer medvetna även om sin vattenförbrukning.

8 skäl att anlita en mäklare när du säljer

Hela 86 procent av säljarna är nöjda med sin mäklare. Det visar en undersökning som genomfördes bland besökare på Hemnet under hösten 2022, under en tid då marknaden dessutom var särskilt utmanande.

Tipsen som får fler att ställa upp på vårstädningen

– Det finns bostadsrättsföreningar som tar ut, eller hotar med, en straffavgift för de som inte deltar under städdagarna. Det är dock olagligt och deltagandet ska vara självvalt, förklarar Per Karlsson, Affärsområdeschef på Sveriges BostadsrättsCentrum AB (SBC).  Men det finns andra knep.

Rekordmånga stölder av elcyklar

Sammanlagt anmäldes 62 697 cykelstölder under förra året i Sverige. Det innebär att nästan en fjärdedel av alla cyklar som anmäldes stulna var eldrivna.

Så ändrar inflationen våra boendeplaner

Nästan åtta av tio besökare på Hemnet anser att den senaste tidens inflation har påverkat deras konsumtion. < – Det är intressant att notera att så många som var femte besökare på Hemnet överväger att byta till en billigare bostad på grund av stigande kostnader, konstaterar Staffan Tell.

Sifo: Det prioriterar vi vid nästa flytt

Balkong eller uteplats samt låga driftskostnader, det är vad svenskarna prioriterar mest i ett framtida boende. För många blir också möjligheten till bra förvaringsutrymmen viktig.

Så betalas elstödet ut för bostadsrätter

För bostadsrättsföreningar där medlemmar har egna elnätsavtal betalas stödet ut direkt till personen som står på avtalet. Men om föreningen har ett gemensamt elavtal är det i stället bostadsrättsföreningen som får elstödet.

“Renovering höjer alltid värdet”

Oavsett om en bostadsägare vill sälja sin bostad eller skapa sitt drömhem är köket en bra investering. Det visar en ny analys från bostadssajten Booli. I Stockholm höjs värdet på en lägenhet med hela 200 000 kronor.

Så minskar du risken att din BRF plundras

Att en bostadsrättsförening blir kapad är ett fenomen som blivit allt vanligare. På senare år har vi fått läsa om flera föreningar som plundrats på miljonbelopp, bland annat den omtalade BRF Ida i Malmö. Men vad är det egentligen som händer när en förening blir kapad? SBC går i genom vad man som bostadsrättsägare bör vara vaksam på. Det kan vara svårt att veta hur man ska skydda sig och sin bostadsrättsförening mot ekonomisk brottslighet. – Men ju fler som har en inblick i föreningens arbete, desto mindre blir risken att brott kan begås, säger Therese af Jochnick, Affärsområdeschef Juridik på SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum. Här är frågor du själv kan ställa till föreningens styrelse för att minska riskerna:

Konkurrensen från nya bostäder minskar

Bostadsbyggandet föll medan övrigt byggande steg. De senaste tolv månaderna har Byggstartsindikatorn minskat med 4,9 procent. Bostadsindikatorn har fallit med nästan 38 procent medan Indikatorn för övrigt byggande ökat med nästan 45 procent.

Färre budgivningar leder till fler affärer

Marknaden börjar nå ett jämvikts­läge där säljer och köpare har lättare att möta varandra. Därmed öppnar  för fler affärer och en mindre trög bostadsmarknad under de kommande månaderna.

Höga elpriser får stor påverkan på bostadssökandet

Under den senaste tiden har de höga elpriserna tydligt påverkat de svenska hushållen. Nu visar en undersökning på Hemnet att även bostadssökare påverkas och agerar annorlunda, 57 procent svarar nämligen att elpriserna har påverkat vad de söker för bostäder.

Sifo: Därför byter vi bostad under 2023

Knappt en av tio planerar att byta bostad under 2023. Trots ekonomisk oro är det inte främst av ekonomiska skäl som gör att man vill flytta. Istället är det för att man vill byta boendeform eller flytta till en större bostad.