Så får du hotellkänsla i badrummet hemma

Så får du hotellkänsla i badrummet hemma

Bild: GROHE

Enligt nya siffror från Vattenbarometern drömmer svenskarna om minimalistiska badrum med inspiration från hotell. Enligt enkäten är pris och kvalitet är avgörande när svenskarna väljer inredning till sitt badrum, det uppger 26 respektive 18 procent. Design och stil anses också vara viktigt, speciellt bland kvinnor där 14 procent uppger att det är det allra viktigaste.
När svenskarna får välja hur deras drömbadrum ser ut står minimalistiskt med hotellkänsla högst upp på önskelistan (17 procent). Kombinationen marmor och mässing är även en stil som uppskattas (13 procent).

– Det är roligt att design och kvalitet är faktorer som spelar in när svenskarna väljer inredning till deras badrum. Att många dessutom vill ha hotellkänsla går helt i linje med vårt breda sortiment. Vi strävar alltid efter att skapa en stark känslomässig koppling genom vår design, säger Christina Holmberg, PR & Communications Manager Nordics, GROHE.

Här några tips på hur du skapar hotellkänsla i badrummet:

1. Toppa stilen med en snygg blandare
En snygg blandare i mässing, krom eller mattsvart kan vara pricken över i:et om du vill lyfta ditt badrum. Känslan ligger i detaljerna och med produkter från GROHE kan du vara hållbar och modern på en och samma gång.

2. Enhetliga tillbehör och dekorationer
Det är alltid snyggt om det finns en röd tråd. Se därför till att matcha toapappershållare, krokar och andra tillbehör från en och samma serie. En snygg återfyllningsbar tvålhållare i duschen kan vara detaljen som påminner oss om ett spa. Förstärk hotellkänslan lite extra genom att ställa fram snygga tuber och förpackningar på handfatet. Ett doftljus och doftpinnar kan också addera till helheten och skapa en känsla av lyx.

3. Mjuka material och växter
Bryt av med fluffiga handdukar och en morgonrock i färger som skapar kontrast med dina materialval. Om du har ett mörkt badrum är det fräscht att bryta av med ljusa eller färgglada handdukar och vice versa. Växter lättar även upp men bidrar till högre luftfuktighet. Välj därför lättskötta växter som inte behöver så mycket ljus, exempelvis svärmorstunga, paradisträd eller elefantöra.

Loading
Loading
Loading

Sweet Embrace är din nya trendfärg

Om någon kulör skulle kunna ge ett hem en omfamning så är det Sweet Embrace™, Nordsjös Årets kulör 2024. Denna skira och positiva rosa kulör, som är...

IKEA sänker priset på 500 favoriter

Närmare 500 IKEA produkter får ett lägre pris när IKEA Sverige nu gör en storsatsning och sänker priserna på flera av storsäljarna, som den ikoniska bokhyllan BILLY och det populära garderobssystemet PAX.

Loading

Laddat för framtiden med storskaligt batteri

– För drygt ett år sedan togs beslutet om att investera i ett storskaligt batteri för att stötta energiomställningen, och nu är det redo att driftsättas, säger Joel Norstedt som är elhandelsansvarig på Borlänge Energi

Fiskarhedenvillan varslar nästan varannan anställd

Fiskarhedens vd våndas över framtiden.  – Vi gör oss av med människor som har kanske många års erfarenhet, och som är riktigt duktiga. Det enda vi vet säkert är att konjunkturen kommer att vända uppåt igen, och då kommer det vara svårt att rekrytera såna här människor igen. 

Knäcke från Stora Skedvi får exklusiv EU-märke

Skedvi Bröd får kvalitetsmärkningen Skyddad geografisk beteckning (SGB) från EU. – Vi är otroligt stolta! Det här ger oss råg i ryggen i vårt fortsatta arbete för att bli ett internationellt besöksmål med knäckebrödet i fokus, säger Riina Myrsell, verksamhetsansvarig på Skedvi Bröd.

Höstlov i Borlänge – aktiviteter för alla

Vecka 44 är det höstlov i Borlänge. Här hittar du programmet med gratis lovaktiviteter för veckan. Till vissa av aktiviteterna behöver du anmäla dig/ditt barn i förväg. Hoppas du hittar något som lockar!

Skriver du Täbys framtidshistoria?

Nu riktas vi strålkastarna mot Täby, både framåt och bakåt. Just nu pågår stora förändringar och snart är till exempel en gammal galoppbana förvandlad till ett bostadsområde. Hur ser det ut där du bor? Vilka minnen har du och vad tänker du om utvecklingen och framtiden i kommunen? Nu kan du vara med och skriva historia tillsammans med länsmuseet. Museet  samlar både bilder och berättelser.

Täbyalliansen satsar på skolan 2024

− Kommunen är till för Täbyborna och de företag som verkar här. I kommande verksamhetsplan kommer vi föreslå oförändrad skatt och samtidigt satsa extra på skolan och omsorgen av våra äldre. Det säger Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande inför kommunfullmäktiges möte den 27 november. 

Bästa bygget i Täby – du bestämmer!

Klockstapelparken, någon villa eller simhallen? Fram till 15 oktober kan du rösta på din favorit bland de nominerade till Täby stadsbyggnadspris 2023. Vinnaren presenteras 14 november.

Region Dalarna satsar på anställda

Region Dalarnas kostnader för hyrbemanning inom hälso- och sjukvården förväntas i år uppgå till 248 miljoner, vilket utgör 4,5 procent av den totala personalkostnaden. Målet är att halvera kostnaden.

Loading
Loading
Loading

Fortsätter att växa – med sänkta priser

För att fortsätta att vara prisvärda gör IKEA Sverige en investering i att sänka priserna på närmare 500 produkter. Samtidigt görs investeringar i det fysiska kundmötet. Under året invigdes ett nytt varuhus i Kållered, Göteborg samt tre nya IKEA Planera och beställ i Täby, Skellefteå och Luleå. 

Loading

“Behövs 67 300 nya bostäder varje år”

Boverket har genomfört nya beräkningar av det nationella behovet av bostäder för perioden 2023–2030. Och det handlar inte om småpengar! Enligt Boverkets beräkning behövs 67 300 nya bostäder årligen till och med 2030. 

Svenska ungdomars flyttlass går senare

Statistiken visar också att män lämnar föräldrahemmet senare än kvinnor. Män flyttar i genomsnitt hemifrån vid 27,3 års ålder medan motsvarande siffra för kvinnor är 25,4 år. Åldersskillnaden mellan könen observerades i samtliga EU-länder. Män flyttar också i genomsnitt hemifrån efter 30 års ålder i nio EU-länder.

Upptäck ditt Täby: Järnvägsparken

I en värld som ständigt rör sig framåt och upptäcker nya horisonter, är det lätt att glömma de små pärlorna som ligger precis runt hörnet. I Täby finns en plats som väntar på att avslöja sina skatter till de äventyrliga själarna – Järnvägsparken, det senaste tillskottet bland Täbys fantastiska parker.

“Färre visningar gynnar dig som säljer i sommar”

I en undersökning som besvarades av bostadssäljare på Hemnet i maj, svarade mer än varannan (52 procent) att deras situation som säljare på dagens marknad är ganska eller mycket gynnsam. – Det är en ökning med 7 procentenheter sedan motsvarande undersökning i april.

Bomarknaden bättre i många kommuner

– Läget på bostadsmarknaden har förbättrats i många kommuner under de senaste åren, efter att ha varit som mest ansträngt 2017. Det säger Peter Fransson, avdelningschef på Boverket. I år bedömer 97 kommuner att bostadsmarknaden är i balans.

Hyreshöjningen blev den största på 30 år

Hyrorna för nästan 1,1 miljoner hyreslägenheter i landet är nu förhandlade och det slutade med högsta hyreshöjningen på 30 år. Det betyder att relativt sett blir en ännu bättre affär att äga sin lägenhet.

Allt fler tänker på sin vattenkonsumtion

För många hushåll blev vintern både ångestfylld och kostsam på grund av de höga energipriserna, men enligt nya siffror från Vattenbarometern har de höga elkostnaderna fått över hälften av alla svenskar att bli mer medvetna även om sin vattenförbrukning.

8 skäl att anlita en mäklare när du säljer

Hela 86 procent av säljarna är nöjda med sin mäklare. Det visar en undersökning som genomfördes bland besökare på Hemnet under hösten 2022, under en tid då marknaden dessutom var särskilt utmanande.

Tipsen som får fler att ställa upp på vårstädningen

– Det finns bostadsrättsföreningar som tar ut, eller hotar med, en straffavgift för de som inte deltar under städdagarna. Det är dock olagligt och deltagandet ska vara självvalt, förklarar Per Karlsson, Affärsområdeschef på Sveriges BostadsrättsCentrum AB (SBC).  Men det finns andra knep.

Rekordmånga stölder av elcyklar

Sammanlagt anmäldes 62 697 cykelstölder under förra året i Sverige. Det innebär att nästan en fjärdedel av alla cyklar som anmäldes stulna var eldrivna.