– Man ska inte behöva åka till stan för att få bra mat, det menar tre Täbybor vill sätta Täby på restaurangkartan. Därför flyttar de ett gathörn från Paris till Täby park.
– Det ligger i detaljerna, men samtidigt är det är inte en finrestaurang, det ska vara stojigt, skön musik med riktigt bra mat och vin, säger krögaren Richard Djursén till tidningen Mitti.
Krogen och vinbaren heter Le Galopin som betyder “den lille rackaren” på franska. och här har går man verkligen “all in” på det franska köket.
Det betyder sniglar, musslor, ostron, löksoppa och ankbröst. Men menyn ska vara säsongsbasserad och på helgerna serveras brunch.
– Även om man bor i Täby park och kommer hit en gång i veckan ska det finnas något nytt, säger kökschefen och delägaren Girts Laukmans.
Även han älskar det franska köket och jobbade senast på den kända kvarterskrogen Pastis i Gamla Stan.
När han fick ifrågan att hoppa på det nya projektet att driva restaurangen och vinbaren Le Galopin tillsammans med paret Linnea och Richard Djursén.Restaurangen ligger vid Boulevarden i Täby park. Just nu byggs det utanför men senare ska det nya torget ligga här utanför.
– Det här är en av de bästa platserna i stadsdelen, säger Girts som tillsammans med de andra krogägarna förverkligar en dröm de haft i 15 år.
Bord på Le Galopin bokar du här.