Läckert på Bao Bao.

Pärlan: Bao Bao efter Scandwich på mattorg

Malmö blir allt mer internationellt – och maten blir därför roligare: Nu öppnar första renodlade bao-restaurang. När mackerian Scandwich lämnar Mitt Möllans mattorg flyttar istället nya Bao Bao in för att servera ångkokta bröd med fyllningar.

Bao Bao? Det ångkokta brödet kommer ursprungligen från Kina, men har spridits till många länder som gjort sin egen variant av rätten, förklarar Sydsvenskan. Bao-bullen brukar vanligast fyllas med kött, kyckling eller tofu samt grönsaker och såser.På Bao Bao ska de servera sex olika varianter av bao och det blir fyllningar så som tofu, kyckling, marinerat fläskkött, biff och ytterligare några val.

– Det känns jättespännande att få börja jobba med baos som verkar vara väldigt trendigt nu. På Mitt Möllan är det många matgäster som vill uppleva något annorlunda, så det känns som ett bra ställe att starta, säger Van Son Huynh, som drivit asiatiska restauranger i Gävle. För tre år sedan flyttade han till Malmö och nu gör han sin första matsatsning här.