Midsommar: Här kan du kryssa runt i Bromma Ekerö

Midsommar: Här kan du kryssa runt i Bromma Ekerö

BIld av Patrik Linden från Pixabay

Midsommar är  här och om du befinner dig i vår vackra huvudstad finns det massor av möjligheter att fira högtiden med traditionell dans runt majstången, musikframträdanden och mycket mer.

Bromma

Plats: Bromma kyrka, på ängen nedanför kyrkskolan.
Tid: 10.30-17.00
Det här händer: Programmet för midsommar-firandet brukar vara så här:

10.30-12.00
Tag med blommor och var med och smycka stången i vackra färger.

14.30
Vi samlas vid Bistro Bromma” på Spångavägen 138 och går i gemensamt tåg med musik till Midsommarängen.
Försäljning av kaffe, te, saft och bullar etc. börjar serveras invid midsommarstången och pågår under hela firandet. Tag med kontanter (swish också möjligt)

14.50
Midsommarstången reses med gemensamma krafter och föreningens festarrangörer hälsar alla välkomna.
Dans runt stången för stora och små till levande musik under ledning av Bromma folkdansgille

15.40
Folkdansgillet har uppvisningsdans.

16.00 -17.00
Lekar, lottdragning och avslutning med stor dragkamp.
Under denna timme spelar också Plommonvägens nyckelharpegrupp upp till allmän folkdans.

Plats: Björklunds hage, i Norra Ängby.
Tid: 10-15
Det här händer: 10.00 Vi kläs stången. 11-16 Cafét öppnar. 12-16 Lotterier m.m. 14.00 Dans med Bromma Folkdansgille börjar.

Mälaröarna

Plats: Adelsö festplats, Adelsö
Tid: 12.00-15.00
Det här händer: Torsdag – Klädning av midsommarstång Kl 18.00. Man får gärna ta med sig egna blommor att pynta med!

Midsommarfirande mellan klockan 12-15. Entré 40 kr (swish eller kontant), barn upp till 12 år gratis.

Plats: Ekebyhovs slott, Ekerö
Tid: 12.00-16.00
Det här händer: traditionell midsommar med resning av midsommarstång och danslekar. Cafét är öppet. Tänk på att gå, cykla eller ta bussen hit, ingen parkering runt slottet.

Plats: Färingsö hembygdsgård, Färentuna
Tid: 12.00-15.00

Det här händer: Traditionsenlig dans kring stången, servering m.m. Ponnyridning för barnen och varmkorv.

Plats: Rörby Hembygdsgård, Lovön
Tid: 11.00-16.00
Det här händer: 13.30 Cafémusik på logen. 14.00 Majstången kläds. 15.00 Majstången reses. Gocki Linge leder danslekar kring Midsommarstången. Mälarstråk står för musiken. Logdans, häst och vagn och kaffeservering.

Loading

Loading
Loading

Turkost tillbaka bland årets badrumstrender

Färgskalan går i dämpade blå, turkosa och gröna kulörer med toner av grått och beige som grund, från ljus till mörk. Svart finns kvar om än i något mindre omfattning än tidigare. Det tror i alla fall INRs Creative Manager är årets trender.

Silverfisken 2.0 – nu finns den nära dig

Den långsprötade silverfisken blir upp till två centimeter långa och de kan föröka sig snabbt.  – Vänta inte tills du ser dem krypa ut från listerna eller madrassen, säger experterna. Men ta det lugnt. Det finns bra bekämpningsmedel.

Loading

Sveriges största idétävling är här!

Kreativa invånare i Dalarna tävlar om startkapital till ett aktiebolag och affärsutvecklingsstöd för ett sammanlagt värde av 115 000 kronor. Tävlingsperioden pågår från den 1 februari till den 28 februari 2023.

Årets mest hållbara bostadsrättsförening finns i Borlänge

Bostadsrättsföreningen Borlängehus 13 har bland annat infört en hållbarhetsplan som omfattar inte mindre än åtta områden. Energi, källsortering och social hållbarhet är några av områdena i hållbarhetsplanen. Nu har Borlängehus 13 utsetts till vinnare i tävlingen Årets Hållbarhetsförening inom Riksbyggen, som i år haft många deltagare.

Nya Täbyalliansen satsar på trygghet i skolan

Antalet kommunvakter fördubblas, framkomligheten ska förbättras och kommunens service till invånare och företag ska fortsatt ha hög prioritet. – Redan nästa år kommer vi fördubbla antalet kommunvakter och inrättar särskilda trygghetsteam i våra skolor, säger Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nu lovar sopsorteringen komma hem till dig

Många Täbybor känner naturligtvis till återvinningscentralen i Hagby. Vissa helger ringlar köerna långa med Täbybor som ska slänga sina sorterade prylar i de uppställda containrarna.. Men visste du att återvinningen kan komma hem till dig?

Fler känner sig i trygga på kvällarna i stadsdelen

En klar majoritet (58 %) av innevånarna i Enskede-Årsta-Vantörs – som inkluderar Högdalen och Bandhagen – känner sig trygga när de går ensam hem på kvällen i sin stadsdel där de bor är. Det framgår av Stockholms stads Medborgarundersökning 2022.

Loading
Loading
Loading

Loading

Så möter du höjda VA-priser nu i höst

I Sverige använder vi i genomsnitt 140 liter vatten per person och dygn. Många gånger går det dock att minska sin egen. Här ett antal enkla knep för att minska din vattenräkning.

Så förbereder sig svenskarna för elprischocken

Ved, kaminer och egna elverk. Prat om elbidrag och utbyggd kärnkraft har inte hindrat svenskarna från att ta elfrågan i egna händer. Den senaste veckan går Blocketsökningarna varma efter allt som kan få ner elkostnaderna.

Nytt handtag med kod säkrar altandörren

Yale, en del av ASSA ABLOY, släpper nu nästa generation av Code Handle. Med Yale Code Handle kan du låsa och låsa upp altandörrar och fönster helt utan nycklar. Säkerhetshandtaget Code Handle öppnas med en kod och låses med en knapptryckning istället för med nyckel. Det är bekvämare och ger dessutom en extra säkerhet i och med den enkla användningen.

Rekordmånga bostäder ute på marknaden

Det samlade utbudet av bostäder som ligger ute till försäljning har ökat under de senaste veckorna och är just nu uppe i nya rekordnivåer. - Trots att utbudet av bostäder på förmarknaden har vuxit kraftigt under åren har inte det vanliga utbudet till salu minskat i samma takt. Tvärtom har det ökat och särskilt tydligt har det blivit nu under våren. Det är en tydlig signal på att fler vill sälja sin bostad nu, säger Karin Grundeus, presskontakt på Booli. – Dessutom publiceras det fler annonser än det gjort någonsin tidigare.

Så vill bostadsägare vill satsa på hållbarhet

I Sveriges Bostadsrättsrapport 2022 uppger 40 procent av svenska bostadsrättsägare att deras förening kan bli bättre i sitt arbete med hållbarhet. Enligt 46 procent kan dessutom ett aktivt hållbarhetsarbete göra att föreningens lägenheter värderas högre.

Bostaden sätter käppar i hjulen för jobb och barn

Ny rapport - Var femte ungdom har övervägt att tacka nej till jobb på grund av dennes situation bostadsmarknaden. Nästan 40 procent i åldern 28–37 har övervägt att flytta till en annan ort på grund av svårigheten att hitta en passande bostad som de har råd med på sin boendeort.

Nu blir det gratis för dig att sälja på Blocket

Nu blir det gratis för privatpersoner att sälja allt från möbler och heminredning, till kläder, skor och elektronik på Blocket. – Det här är ett historiskt beslut som vi fattar för att boosta den cirkulära handeln och bidra till att ännu fler saker får ett längre liv, säger Robin Suwe, vd på Blocket.

IKEA anordnar Sveriges största loppmarknad

Att handla second hand är en ökande samhällstrend, inte minst gäller det heminredning. Och nu ger sig IKEA in i "loppismarknaden". – På IKEA vill vi möjliggöra för fler att handla second hand, samtidigt som vi vill låta fler produkter leva längre, säger Jonas Carlehed, Hållbarhetschef på IKEA Sverige.