Turkost tillbaka bland årets badrumstrender

Turkost tillbaka bland årets badrumstrender

Färgskalan går i dämpade blå, turkosa och gröna kulörer med toner av grått och beige som grund, från ljus till mörk. Svart finns kvar om än i något mindre omfattning än tidigare.
Det tror i alla fall INRs Creative Manager är årets trender:
– Vi följer löpande utvecklingen inom innovationer och trender i hemmet med naturligt fokus på badrummet – på ett nordiskt plan såväl som internationellt. Till 2023 och framåt har vi identifierat och format tre trender med distinkta skillnader i färgskala, material och inredning.

TREND 1 : Urban Elegance

Urban Elegance är en förfining av industritrenden som vi sett under många år. Successivt har trenden blivit mindre skarp i sina kontraster och under 2023 och framåt ser vi ett utsökt spektrum av dämpade kulörer i turkos, blått, grönt och beige vid sidan av grått, svart och förföriska metalliska ytor. Urban Elegance är en trend för dig som lever den urbana livsstilen och söker en lyxig hotellkänsla med maskulin, elegant attityd och som har en förkärlek för det artificiella. Fokus på taktila material samt kakel som läggs i kantiga mönster – en skön kontrast till övrig inredning som tar alla möjliga geometriska former.

Dämpad färgskala utan alltför mycket kontrast

Färgskalan går i dämpade blå, turkosa och gröna kulörer med toner av grått och beige som grund, från ljus till mörk. Svart finns kvar om än i något mindre omfattning än tidigare. Vi söker fina övergångar utan alltför mycket kontrast mellan färgerna. Låt gärna ett enstaka föremål sticka ut med sin metallfinish, som en lampa eller blandare.

Allt om trenden: inr.se/urban-elegance

Urban Elegance. Duschvägg EDGE 20 Plus, handdukstorkar LINE.

Urban Elegance. Kommod GRAND Grip, spegel TOUCH.

 

Urban Elegance. Handdukstork BOW.

TREND 2 : Soft Simplicity

Denna sofistikerade badrumstrend – som vi valt att kalla Soft Simplicity – har en naturligt välkomnande känsla i blond färgskala, sprungen ur en längtan efter att få inleda morgon på ett lugnt och behagligt vis med kropp och själ i harmoni. Kulörerna går i varm beige och honung med crème och vitt som bas. I den mörkare änden ser vi brunt och stålgrått. Inga färger i den här trenden sticker ut eller tar över utan går snarare ton i ton och skapar en perfekt harmonisk enhet med fokus på tillvaratagande av det värdefulla nordiska dagsljuset.

En blond färgskala: Här regerar kulörerna som vi ibland nästan tar för givet: créme, honung, olika nyanser av beige, brunt och stålgrått. Tillsammans och ton i ton skapar de en varm och lugn harmoni som får oss att vilja stanna så länge vi bara kan i badrummet. Rummets naturliga ljusinsläpp i kombination med armaturer med mjuka former ger mening och kontrast beroende på tidpunkten på dygnet.

Allt om trenden: inr.se/soft-simplicity

 

Soft Simplicity. Kommod AIR Solid, spegel LOOX.

Soft Simplicity. Duschförvaring BOX.

Soft Simplicity. Duschvägg EDGE.

TREND 3: Green Spirit

Badrumstrenden som vi valt att kalla Green Spirit är en grön trend med fokus på såväl hantverk som design och inte minst hållbarhet och recycling. Färgskalan innehåller naturens alla gröna nyanser med beige och vitt som bas. Material som kalksten och betong – och även kompositmaterial för ökad hållbarhet – samsas i denna naturnära badrumstrend där mörkt trä och borstade varma metallfinishar sätter stilen.

Grön färgskala med vibrerande accenter: Trenden visar en naturlig färgskala med många nyanser av grönt och brunt tillsammans med en bas i vita och beige toner. Du kan gärna addera enstaka föremål till exempel handdukar eller tvålar i skarpa gröna nyanser eller gult för att få till den rätta vibrerande känslan utan att det tar över för mycket.

Allt om trenden: inr.se/green-spirit

 

 

 

 

Loading

Loading
Loading

Vedums köksnyheter för 2023 är här

Varma material, plats för gemenskap och smarta lösningar präglar våra kök under 2023. Vedum presenterar nu en ny köksmiljö som balanserar mörka och ljusa nyanser i en fin harmoni. I köksmiljön syns några av Vedums nyheter för 2023, så som kulören naturvit, en av årets nya laminatbänkskivor och ett genomtänkt hörnskåp för maxad förvaring.

Inredningen visar vilken färg du är

– Vill du öka dina chanser att få drömjobbet, ta då på dig den blå kostymen eller blusen. Blått inger förtroende och enligt mätningar får du jobbet fler gånger i blått än i svart. Sara Garanty är konkret när hon berättar om hur färg får oss att känna och reagera.

Loading

Vacchi hittar formen: “Proppen är ur!”

– I en del länder i Europa har man två mäklare. En för säljaren och en för köparen. "Köpmäklaren" vet vad hon eller han ska leta efter utifrån önskemål från sina uppdragsgivare. De som gör det bra, får en nära relation och förståelse för vad som passar just den kunden. – Den metoden har vi anammat här på byrån och renodlats under senaste tiden, säger Michel Vacchi.

Fler vill ha tips om hur vi sparar energi

Energi- och klimatrådgivningen i Täby genomförde 244 rådgivningar förra året, varav 213 till privatpersoner, 21 till föreningar och 10 till företag. Det är en ökning med 300 procent under 2022 jämfört med året innan.

Sveriges största idétävling är här!

Kreativa invånare i Dalarna tävlar om startkapital till ett aktiebolag och affärsutvecklingsstöd för ett sammanlagt värde av 115 000 kronor. Tävlingsperioden pågår från den 1 februari till den 28 februari 2023.

Årets mest hållbara bostadsrättsförening finns i Borlänge

Bostadsrättsföreningen Borlängehus 13 har bland annat infört en hållbarhetsplan som omfattar inte mindre än åtta områden. Energi, källsortering och social hållbarhet är några av områdena i hållbarhetsplanen. Nu har Borlängehus 13 utsetts till vinnare i tävlingen Årets Hållbarhetsförening inom Riksbyggen, som i år haft många deltagare.

Nya Täbyalliansen satsar på trygghet i skolan

Antalet kommunvakter fördubblas, framkomligheten ska förbättras och kommunens service till invånare och företag ska fortsatt ha hög prioritet. – Redan nästa år kommer vi fördubbla antalet kommunvakter och inrättar särskilda trygghetsteam i våra skolor, säger Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Loading
Loading
Loading

Nu lovar sopsorteringen komma hem till dig

Många Täbybor känner naturligtvis till återvinningscentralen i Hagby. Vissa helger ringlar köerna långa med Täbybor som ska slänga sina sorterade prylar i de uppställda containrarna.. Men visste du att återvinningen kan komma hem till dig?

Loading

Rekordstort dolt utbud av lediga bostäder

– Det är inte många som vet om hur stor förmarknaden är idag. Det kan också vara svårt att hitta alla bostäder eftersom de flesta annonseras på mäklarens egna hemsidor, och en stor del av dessa aldrig når bostadssajter. Det gör att många riskerar att missa hälften av bostäderna i det totala utbudet på marknaden, säger Karin Grundeus, presskontakt på Booli.

Så möter du höjda VA-priser nu i höst

I Sverige använder vi i genomsnitt 140 liter vatten per person och dygn. Många gånger går det dock att minska sin egen. Här ett antal enkla knep för att minska din vattenräkning.

Så förbereder sig svenskarna för elprischocken

Ved, kaminer och egna elverk. Prat om elbidrag och utbyggd kärnkraft har inte hindrat svenskarna från att ta elfrågan i egna händer. Den senaste veckan går Blocketsökningarna varma efter allt som kan få ner elkostnaderna.

Nytt handtag med kod säkrar altandörren

Yale, en del av ASSA ABLOY, släpper nu nästa generation av Code Handle. Med Yale Code Handle kan du låsa och låsa upp altandörrar och fönster helt utan nycklar. Säkerhetshandtaget Code Handle öppnas med en kod och låses med en knapptryckning istället för med nyckel. Det är bekvämare och ger dessutom en extra säkerhet i och med den enkla användningen.

Rekordmånga bostäder ute på marknaden

Det samlade utbudet av bostäder som ligger ute till försäljning har ökat under de senaste veckorna och är just nu uppe i nya rekordnivåer. - Trots att utbudet av bostäder på förmarknaden har vuxit kraftigt under åren har inte det vanliga utbudet till salu minskat i samma takt. Tvärtom har det ökat och särskilt tydligt har det blivit nu under våren. Det är en tydlig signal på att fler vill sälja sin bostad nu, säger Karin Grundeus, presskontakt på Booli. – Dessutom publiceras det fler annonser än det gjort någonsin tidigare.

Så vill bostadsägare vill satsa på hållbarhet

I Sveriges Bostadsrättsrapport 2022 uppger 40 procent av svenska bostadsrättsägare att deras förening kan bli bättre i sitt arbete med hållbarhet. Enligt 46 procent kan dessutom ett aktivt hållbarhetsarbete göra att föreningens lägenheter värderas högre.

Bostaden sätter käppar i hjulen för jobb och barn

Ny rapport - Var femte ungdom har övervägt att tacka nej till jobb på grund av dennes situation bostadsmarknaden. Nästan 40 procent i åldern 28–37 har övervägt att flytta till en annan ort på grund av svårigheten att hitta en passande bostad som de har råd med på sin boendeort.