I hjärtat av Täby Park finner du Brasserie Le Galopin, en fransk oas som för tankarna till Paris charmiga gathörn. Sedan öppningen i februari 2024 har denna restaurang snabbt blivit en favorit bland både lokalbor och besökare.
Le Galopin betyder “den lilla rackaren” och den här krogen lever verkligen upp till sitt namn genom att erbjuda en avslappnad och livlig atmosfär. Här kan gäster njuta av klassiska franska rätter som ostron, chèvre chaud, moules frites och steak tartare, ackompanjerat av ett imponerande urval av franska viner.
Köksmästare Girts Laukmans, tidigare verksam på Pastis i Gamla Stan, leder köket med stor passion för det franska köket. Hans engagemang har resulterat i rätter som hyllas av gästerna. En besökare beskriver sin upplevelse så här på Tripadvisor:
“Vi åt gratinerade musslor till förrätt och fisksoppa samt ryggbiff till varmrätt. Extremt god soppa med speciell touch på fonden. Ryggbiffen var perfekt tillagad med underbar bearnaisesås till.”
En annan gäst uttrycker sin entusiasm:
“Äntligen ett riktigt bra ställe i Täby. Mycket bra mat och viner, med duktig personal. Detta har jag längtat efter i Täby.”
Värt att testa!