När inflationens vindar blåser drar svensken in på färska grönsaker och frukt. Det visar en ny undersökning från Censuswide utförd på uppdrag av Hellofresh. Enligt undersökningen tror också sex av tio svenska att de ökade kostnaderna kommer att tvinga dem välja mellan matens kvalitet och pris. Bland de varugrupper som istället helt, eller delvis tappat konsumenter återfinns frukt och grönt.
Så behöver det inte bli. Det kanske viktigaste tipset som gör det möjligt för dig att fortsätta äta frukt utan att lämna stora hål i plånboken är detta:
– Satsa på säsongsbaserat! Olika säsonger bjuder på olika råvaror, där de som är i säsong som regel betingar ett lägre pris. Hit hör till exempel brysselkål, morötter, äpplen och päron som just nu har sin högsäsong.
Genom att anpassa dina inköp efter säsong handlar du billigare utan att behöva göra avkall på frukt och grönt. Du får dessutom i dig rikligt med vitaminer och fibrer.